Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přišel o osm tisíc. Místo iPhonu našel v krabici dvě brambory

Asi nejdražší brambory ve svém životě nakoupil pan František z Liberecka. Toho na inzertním portále Bazoš zaujala výhodná nabídka nového mobilního telefonu iPhone 6 za slušných osm tisíc korun. Jaké pak pro něho bylo překvapení, když mu pošta v krabici doručila dvě brambory. Podobných podvodů evidují policisté v kraji desítky.

Muže přesvědčila poznámka v inzerátu, kde bylo uvedeno, že je možný osobní odběr zboží. „Z komunikace mezi prodejcem a panem Františkem však vyplynulo, že prodejce má údajně bydlet ve více než 200 kilometrů vzdálené obci,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Ztráta ostražitosti přinesla nakonec panu Františkovi nemilé překvapení. Po několika dnech si šel na pobočku České pošty vyzvednout balík, za který na přepážce zaplatil osm tisíc korun.

„Po příchodu domů a rozbalení balíku jej však čekal šok. Jediným obsahem papírové krabice byly dvě brambory. Od té doby již prodejce na jeho e-maily nereagoval a jeho telefonní číslo bylo nedostupné,“ dodala mluvčí. Panu Františkovi tak zůstala prázdná peněženka a velmi drahá příloha k řízku.

Napálený muž udělal hned několik základních chyb. Tou první bylo to, že ho od nákupu neodradila ani podezřele nízká cena. "Doporučuji také balík na dobírku otevřít vždy ještě na poště nebo při předání doručovatelem, za jeho přítomnosti. V případě, že příjemce zjistí, že byl podveden, ať ihned kontaktuje linku 158 a vyžádá přítomnost hlídky na místě. V takových případech dokáže ještě policie, za využití svých zákonných oprávnění, zasáhnout a peníze na místě zajistit,“ řekl nadpraporčík Antonín Nevole.

Nikdy neposílejte peníze předem, a pokud máte opravdu pocit, že bez inzerovaného zboží nemůžete žít, domluvte si s prodejcem osobní schůzku. Není od věci si ho také prověřit pomocí vyhledávače.

Štítky brambor, iPhone, Liberecký kraj, apple iphone 6, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přišel o osm tisíc. Místo iPhonu našel v krabici dvě brambory  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.