Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pytlák chtěl ulovit rybu pro kocoura, odhalila ho stráž

Touha po čerstvé rybě vyjde nejspíš draze pytláka, kterého odhalila rybářská stráž v sobotu u jezírka v Jablonecké ulici. Muž nebyl žádným amatérem a na lov nevyrazil s nenápadnou pytlačkou, s sebou si vzal rovnou celý prut. Ten mu však záhy zabavila hlídka městských strážníků, kterou stráž na místo přivolala.

„Pytlák údajně chtěl chytnout jen jednu rybu pro svého kocoura,“ poznamenala mluvčí libereckých strážníků Daniela Bušková. Nicméně muži hrozí i přesto pokuta od 100 korun až do výše 25 tisíc.

Odhalených pytláků přibývá právě v tomto období. „Nejvíce případů evidujeme právě v čase letních prázdnin a před vánočními svátky,“ popsal vedoucí liberecké rybářské stráže Jiří Dolní.

Pytlačka je oblíbeným náčiním nejen školáků, kteří si takto krátí čas. Na lov často vyráží i cizinci. „Jde hlavně o Ukrajince,“ doplnil Dolní. Počet odhalených pytláků se na Liberecku pohybuje kolem desítky do roka.

Štítky liberec, pytlák, stráž, městská policie, ryby, pytláctví, Vánoce, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pytlák chtěl ulovit rybu pro kocoura, odhalila ho stráž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.