Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Razie ukončila provoz tří pěstitelských obchodů v kraji

Zátah na growshopy napříč celou republikou vyvolal nekonečné diskuze. Zatímco policisté si mnou ruce nad „úlovky,“ provozovatelé a zákazníci obchodů mluví o narušování demokracie. Do uplynulé středy uzavřeli policisté dohromady tři obchody v Libereckém kraji, jednoho muže obvinili ze šíření toxikománie.

„Při prohlídkách nebytových prostor byly zajištěny materiály a věci, které souvisí s nedovolenou výrobou psychotropních látek a šíření toxikomanie. Zajištěný materiál byl zaslán k dalšímu zkoumání a odborným expertizám,“ popsala ve středu mluvčí policie Jana Světlá.

V souvislosti se zátahem byl obviněn i čtyřiačtyřicetiletý muž ze šíření toxikomanie. Ve svém obchodě měl nabízet materiály propagující pěstování a užívání marihuany. „Dále nabízel prostředky k jejímu pěstování včetně semen, z nichž lze vypěstovat konopí s nikoli zanedbatelným obsahem omamné látky THC,“ dodala mluvčí.

Napadání demokracie, ohrožování svobody podnikání a presumpce neviny. Tak mluví o celorepublikovém zátahu na growshopy Pirátská strana.

„Podzimem minulého roku, kdy padl verdikt Nejvyššího soudu, podle kterého obchod s pěstitelským náčiním nesmí zároveň prodávat cigaretové papírky a potřeby pro pěstování rostlin pod umělým osvětlením, patrně pomalu začala doba tvrdého stíhání lidí z konopné komunity,“ píší Piráti na svém webu.

Policejní akce přišla necelý týden před Cannafestem, který každoročně probíhá v Praze.

Štítky obchod, materiál, Liberecký kraj, Česká pirátská strana, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Razie ukončila provoz tří pěstitelských obchodů v kraji  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.