Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Recidivista způsobil v Liberci krádežemi škodu dva miliony korun

Škodu více než dva miliony korun způsobil osmadvacetiletý recidivista, který se během pěti měsíců od propuštění z věznice vloupal v Liberci do 32 objektů, včera o tom informovala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová. Muž je stíhán vazebně, hrozí mu pět let vězení.

První krádeže se muž podle policie dopustil den po svém propuštění z věznice, kde si odpykával trest za krádeže. Z kanceláře v obchodním centru Korint si odnesl krátce před Vánocemi věci za 12.000 Kč a na zařízení způsobil škodu 57.000 korun. I nadále si vybíral převážně objekty v centru města. "Jednalo se o různé provozovny, kanceláře soukromých firem, prodejny, restaurace a pivnice, nehtová a kosmetická studia, kadeřnictví a fitness studia. V jednom případě navštívil i psí salon," uvedla Šrýtrová.

Zloděj si obvykle odnášel peníze, platební karty a předměty, které se daly snadno peněžit. Bral notebooky, mobilní telefony, fotoaparáty a další elektroniku, nářadí, šperky, alkohol, cigarety či kosmetiku. "V jednom případě si odnesl i 150 kusů starých mincí. Zajímavé je například i to, že v případě vloupání do psího salonu si odnesl i náhradní hlavy do stříhacích strojků na psy," dodala Šrýtrová. Asi v pěti případech se mu krádeže nezdařily, neboť byl vyrušen bezpečnostními alarmy.

Dovnitř se muž dostával pomocí páčidel, policisté je u něj našli. Většinu kradených věcí ale stačil prodat před dopadením. "Získané finanční prostředky použil pro vlastní živobytí a potřebu," konstatovala mluvčí.

Napsala ČTK

Štítky krádež, Liberec, Vánoce, Korint

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista způsobil v Liberci krádežemi škodu dva miliony korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.