Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči pozor, policisté se připravují na prodloužený víkend

Nejen pomlázky se o Velikonocích pořádně prohnou. To samé čeká také na řidiče, kteří nehodlají respektovat pravidla. Policisté si na ně, jak je každý rok zvykem, brousí zuby a pokutové bločky. Už s předstihem upozorňují, že na silnicích budou vidět více, než obvykle.


„Dopravní policisté se připravují na náročný prodloužený velikonoční víkend, který významně zatíží provoz na našich silnicích. V zájmu snížení počtu dopravních nehod v těchto dnech a zmírnění jejich následků budou dohlížet na chování řidičů v podstatě už od čtvrtka,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková a doplnila: „V pátek, sobotu a  o velikonočním pondělí proběhne celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které jim budou pomáhat i kolegové z pořádkové služby. Ve čtvrtek a v neděli budou silniční komunikace pod zvýšeným dohledem.“ 

Policisté se zaměří takřka na všechno. Kontrolovat podle mluvčí budou dodržování rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů nebo třeba dodržování zákazu držení telefonování.

„Bezpečnostní opatření nepřinese samo o sobě očekávané výsledky,  pokud se řidiči nebudou k sobě navzájem chovat ohleduplně a také v souladu se zákonem o silničním provozu,“ doplnila mluvčí policie.

Štítky Velikonoce, Velikonoční pondělí, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, policisté se připravují na prodloužený víkend  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.