Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rodina na sociálních dávkách prodávala marihuanu rovnou z okna

Slušný přivýdělek si našla šestičlenná rodina „závislá“ na sociálních dávkách a invalidním důchodu. Povedená familie si vydělávala prodejem marihuany přímo z okna bytu. Jejich podnikání ukončila až policie, která během jediného dne všechny pozatýkala. V poutech skončil i dodavatel a mezičlánek, který drogy rodině předával.

„Zatýkání takto početné skupiny pachatelů proběhlo v jeden den, a to za účasti zásahové jednotky z Ústí nad Labem,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková a doplnila: „Vše muselo být velice důkladně a detailně naplánované, aby nedošlo ke zmaření zákroku a zničení důkazů.“

Pro policisty nebylo vůbec jednoduchým úkolem dostat se do prostředí kolem jejich „byznysu.“ V bytě v Riegrově ulici v Liberci, kde se prodeje marihuany uskutečňovaly, bydlela totiž pouze podezřelá rodina, žádní další nájemníci.


Policie u rodiny zajistila marihuanu, 200 tisíc korun a osobní automobil. Foto: Policie ČR

Kromě šestičlenné rodiny, která marihuanu prodávala, zatkli policisté zásahové jednotky také další dva muže – hlavní zdroj a mezidodavatele. Zatčení proběhlo na Tržním náměstí v Liberci, a to přímo při předávce marihuany. Do výnosného podnikání byla zapojena celá rodina, včetně tří žen. Všem je mezi dvaceti a pětapadesáti lety.

Prodej probíhal jednoduše, stačilo zaklepat pouze na okno jejich bytu. Gram marihuany pak vyšel na 200 korun. „Velice zásadní ale bylo, o jakou klientelu se jednalo. Jak se kriminalistům podařilo zadokumentovat, marihuanu si chodili kupovat nejen mladiství do osmnácti let, ale i nezletilé děti,“ dodala mluvčí policie.

Celá rodina tak byla obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Sedmadvacetiletému dodavateli z Jablonce a o čtyři roky mladšímu subdodavateli sdělil policejní komisař obvinění ze stejného trestného činu. Šest obviněných skončilo krátce po zadržení ve vazbě. Sedmi z osmi obviněných hrozí tresty odnětí svobody od osmi do dvanácti let.

Štítky Liberec, policie, drogy, marihuana, rodina, okno, Policie České republiky, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina na sociálních dávkách prodávala marihuanu rovnou z okna  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.