Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Senior odebíral proud na černo, hrozí mu pět let vězení

Na pořádný problém si zadělal pětašedesátiletý muž ze Smržovky, kterému hrozí až pět let za mřížemi za černý odběr elektřiny. Senior netroškařil a od března loňského roku do ledna letošního okradl společnost dodávající elektřinu o více než čtvrt milionu. Pokud ho soud shledá vinným, hrozí mu, že část důchodu stráví ve vězení.

„Energetické společnosti tímto jednáním způsobil škodu ve výši přesahující částku 276 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podobné případy nejsou v Libereckém kraji něčím ojedinělým. Černý odběr elektřiny vyšel nedávno pěkně draho pětapadesátiletého muže z Doubí. Tomu pracovníci ČEZu přišli na to, že měl minimálně rok a půl odebírat „na černo“ elektřinu. Teď se jeho podvod odhalil a hrozí mu až tři roky za mřížemi. Společnosti navíc nejspíš bude muset doplatit vzniklou škodu, která je vyčíslena na bezmála čtvrt milionu.

„Zadarmo měl doma svítit a používat elektrospotřebiče od dubna roku 2013 do loňského srpna. Pracovníci na základě provedené kontroly zjistili, že někdo na jeho adrese provedl  neoprávněný zásah do elektroměru a z tohoto zásahu podezřívají muže, který tu má trvalé bydliště,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková. Škoda je konkrétně vyčíslena na 230 115 korun.

Štítky elektřina, Smržovka, ČEZ, Liberecký kraj, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior odebíral proud na černo, hrozí mu pět let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.