Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior z Liberce uvěřil lžím podvodníka. Půjčil mu 160 tisíc

Neuvěřitelnou vlnu solidarity dokázal vyvolat mezi seniory šestapadesátiletý muž z Mělníka. Ten v libereckých restauracích vystupoval pod smyšleným jménem Milan Růžička. Moc dobře věděl, proč se nepředstavovat svým skutečným jménem. Na smyšlených historkách vydělal skoro čtvrt milionu korun.

„Jako záminku pro získání finančních prostředků uváděl, že se právě nachází ve finanční tísni či že jeho rodina má zdravotní problémy a na jejich léčbu potřebuje půjčit peníze,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Muž věděl, jak na seniory v restauracích zapůsobit. Například osmasedmdesátiletý muž mu na základě jeho historek půjčil na směnku 160 tisíc korun. Jiný senior mu naopak před dvěma lety vypomohl 60 tisíci korun. Oba však na splacení marně čekají.

Teď ale sklapla past a podvodník skončil v ruku policistů. „Kriminalistům se podvodníka podařilo dopadnout zhruba po měsíci intenzívní práce. Počátek jejich operativního šetření nebyl ale zcela jednoduchý, neboť muž záměrně vystupoval pod identitou smýšlené osoby,“ řekla mluvčí.

Vzhledem k tomu, že by mohlo být podvedených lidí více, obrací se policie na veřejnost, aby tyto případy nahlásila na bezplatnou tísňovou linku 158  nebo na kterékoliv policejní služebnu.

Štítky Liberec, Milan Růžička, Mělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Liberce uvěřil lžím podvodníka. Půjčil mu 160 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.