Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Seniorku dvakrát okradli. Přišla o kabelku, poté i o nákup

Bezcitnost některých jedinců je až zarážející. Na uplynulou sobotu jen tak nezapomene sedmašedesátiletá žena z České Lípy, která si po ránu vyšla na nákup do centra města. Během krátké chvíle jí lupič stačil ukrást všechny osobní věci, co měla u sebe a o pár minut později jí ještě kdosi ukradl nákup.

„Když se kolem jedenácté hodiny dopoledne vracela zpět a zkracovala si cestu domů přes park u českolipského autobusového nádraží, přepadl ji tu  zezadu v podchodu neznámý mladý muž. Ten se vrhnul na její kabelku a snažil se ji vytrhnout šokované ženě z ruky,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Seniorka se o generaci mladšímu muži nemohla ubránit a o kabelku přišla. Měla v ní 900 korun v hotovosti, veškeré doklady a osobní věci.

Žena volala o pomoc, ale nikdo jí neslyšel a tak  za zlodějem vyběhla sama. „Dvě nákupní tašky přitom nechala v podchodu. V prostoru autobusového nádraží ale jen spatřila lupiče, jak běží po kolejích k vlakovému nádraží a ani v tuto chvíli se nenašel nikdo, kdo by ho zastavil,“ dodala mluvčí.

Co následovalo, je snad ještě zarážející, než samotné přepadení. Na liduprázdném místě jí někdo během několika minut v podchodu ukradl i obě odložené nákupní tašky. „Byly v nich potraviny a dětský vláček pro vnoučka,“ uzavřela mluvčí. Žena tak sobotu tak přišla o věci za celkem 4 100 korun. Po totožnosti lupiče nyní policisté intenzivně pátrají. V případě dopadení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Štítky kabelka, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorku dvakrát okradli. Přišla o kabelku, poté i o nákup  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.