Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šestiletá dívka vběhla pod kola auta na Šaldově náměstí

Zbrklé přebíhání na Šaldově náměstí se ve středu odpoledne vymstilo šestileté dívce. Ta přímo od vchodu domu vběhla pod kola projíždějícího Hyundaie Getz. Jen se štěstím se nehoda obešla bez vážného poranění. Záchranná služba přesto dívku převezla na traumacentrum liberecké nemocnice.

K nehodě došlo ve středu před půl pátou odpolední. „Dívka utrpěla lehké povrchové poranění,“ popsala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová.

Policie na místě provedla dechovou zkoušku u řidičky osobního automobilu. „Výsledek byl negativní,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Podle ní navíc při nehodě nevznikla žádná škoda na vozidle.

Včerejší nehoda jen ukazuje na nebezpečný jev, ke kterému dochází v okolí Šaldova náměstí, kde chodci přebíhají mezi projíždějícími auty.

Policie společně s vedením města chce utnout hazardování chodců. Podél celého ostrůvku u nákupní galerie Plaza vyroste už příští rok 125 metrů dlouhé zábradlí, jehož stavba by měla vyjít maximálně na 726 tisíc korun. O konkrétní částce rozhodne soutěž.

„O vybudování zábradlí požádala město Policie ČR kvůli nebezpečným situacím, k nimž zde v důsledku přebíhání chodců přes tři pruhy silnice dochází,“ řekla mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.  Zábradlí, které by vedlo podél ostrůvku od přechodu na Šaldově náměstí až po křižovatku v blízkosti hotelu Zlatý Lev, už schválili liberečtí zastupitelé.

Štítky liberec, nehoda, šaldovo náměstí, havárie, Krajská nemocnice Liberec, policie, Hyundai Getz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestiletá dívka vběhla pod kola auta na Šaldově náměstí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.