Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silně opilého řidiče kamionu zastavili až strážníci

Dva a půl roku se do České republiky nepodívá cizinec, který ve středu minulého týdne usedl za volant svého kamionu silně opilý. Jen díky náhodě ho odhalila hlídka vrchlabských strážníků. Jeho hazard ještě minulý týden potrestal soud šestiměsíčním odnětím svobody s dvouletým odkladem a zabavením řidičáku na 30 měsíců.

Řidič na sebe upozornil banálním přestupkem, když projížděl ve středu večer Vrchlabím. „Hlídka městské policie si všimla, že kamionu nesvítí koncová světla. Za použití výstražného zvukového a světelného zařízení se strážníci rozjeli za náklaďákem, kterého dostihli na hranici trutnovského a semilského okresu v obci Valteřice,“ řekl mluvčí semilské policie Petr Kmínek.

Strážníci řidiče požádali o předložení dokladů. Alkoholový odér však naznačil, že nefunkční světla nebudou jediným problémem. „Proto byla na místo přivolána hlídka policie, která muže za volantem podrobila dechové zkoušce na alkohol. Podezření se potvrdilo, když všechny tři měření byly pozitivní. Hodnoty se pohybovaly od 1,97 do 2,38 promile alkoholu a řidič skončil v policejní cele,“ dodal Kmínek.

Policie po vystřízlivění obvinili muže z ohrožení pod vlivem návykové látky. Ještě v pátek byl cizinec odsouzen Okresním soudem v Semilech k trestu odnětí svobody na dobu 6 měsíců s podmínečným odkladem na 2 roky a zákazem řízení motorových vozidel na území České republiky po dobu 30 měsíců.

Štítky Česko, policie, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilého řidiče kamionu zastavili až strážníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.