Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silně opilý řidič polského kamionu zaplatí 30 tisíc korun

Případ opilého řidiče polského kamionu, o kterém jsme vás informovali začátkem týdne, má dohru. Jednačtyřicetiletý muž si u českolipského soudu vyslechl trest za to, že řídil čtyřiadvacetitunový kolos silně opilý. Zaplatit musí 30 tisíc korun a rok nesmí usednout za volant. Pokud nezaplatí nebo zákaz poruší, půjde do vězení.

O případu jsme informovali v pondělí 3. února. Na kamionistu ten den ráno upozornil jeden z řidičů projíždějících Jablonným v Podještědí. Podezřelé mu přišlo kličkování na silnici, proto přivolal policisty.

„Asi jeden kilometr za Jablonným v Podještědí ve směru na Cvikov ho dojela dopravní hlídka a společně s kolegy Obvodního oddělení policie v Jablonném v Podještědí ho zkontrolovala,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková a doplnila: „Dechová zkouška, provedená na místě, ukázala, že má v sobě 2,10 promile alkoholu. Policisté proto řidiče zadrželi a on potom v policejní cele strávil celkem dva dny a dvě noci.“

Řidič kolosu si nejspíš ani neuvědomoval, jak ohrožuje ostatní řidiče. Na namrzlé silnici kličkoval s plně naloženým kamionem, který vezl čtyřiadvacetitunový náklad.

„V rámci takzvaného super zkráceného přípravného řízení mu mezitím sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, a aby se dalšímu trestnímu řízení jako cizinec nevyhýbal, omezili ho na svobodě až do soudního projednání  deliktu,“ uzavřela mluvčí.

Soudkyně ještě ve středu rozhodla, že polskému řidiči udělá roční zákaz řízení a třicetitisícovou pokutu. Pokud by ji v nejbližší době nezaplatil, půjde na půl roku do vězení.

Štítky Jablonné v Podještědí, Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič polského kamionu zaplatí 30 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.