Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slušný zloděj mate prodavačky v centru, obírá je o peníze

V centru Liberce řádí zloděj. Ten se snaží zmást obsluhu prodejen tak, že mu vrátí víc peněz, než má skutečně dostat. Když se mu to nepovede, ukradne peníze přímo z pokladny. Jde přitom o muže ve středním věku, který vystupuje velmi slušně. I to je asi součást jeho taktiky. Tenhle scénář se opakoval už v několika obchodech.

Zloděj k obelstění obsluhy prodejen používá obvykle dva způsoby. „Požaduje rozměnit bankovky vyšší hodnoty 1000 - 2000 Kč a zkouší využít nepozornosti při manipulaci s penězi. Pokud se mu to nepodaří, učiní nákup malé hodnoty a vrácené peníze chce opět rozměnit. Druhý způsob spočívá v tom, že odvede pozornost prodávajícího k dalšímu sortimentu, aby se prodávající otočil zády. Toho se snaží využít ke krádeži peněz z pokladny,“ popsala mluvčí liberecké městské policie Daniela Bušková.

Podle ní jde o muže mezi 40 a 50 lety s rezavými vlasy na skráních. Je silnější postavy a podle svědků pomalu chodí. Má velmi slušné vystupování. Kradl v obchodech na Benešáku a okolí.

V případě potřeby je možné volat linku 156 nebo okrskáře pro centrum města na číslo 737 274 621.

Autoři

Štítky peníze, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slušný zloděj mate prodavačky v centru, obírá je o peníze  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.