Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stalking? Policisté řeší desítky takových případů ročně

Slovo stalking skloňují policisté v Libereckém kraji čím dál častěji. Pronásledování, vyhrožování nebo jiný nátlak, který na oběti čeká na každém kroku. Jen v loňském roce se muži zákona zabývali více než třemi desítkami takových případů. Polovina z nich se odehrála na Liberecku. Jak se ale takovému nátlaku bránit?

Podle policistů je velmi důležité nenechávat si vše pro sebe. „Cítíte-li se obětí stalkingu, neváhejte a obraťte se se svým oznámením na policii,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

Pronásledovateli také hraje do karet jakýkoliv kontakt s vámi, proto mu dejte jasně najevo, že o něho nestojíte. „Změňte si například telefonní číslo a to nové svěřte jen lidem, kterým můžete důvěřovat,“ řekla mluvčí.

Právě nátlak přes mobilní telefon je jedním z nejobvyklejších. Od loňského prosince ho pravidelně prožívala jednačtyřicetiletá žena ze Žandovska, kterou šest měsíců pronásledoval její o dva roky mladší ex-přítel.

„Esemesky se pro ni staly doslova noční můrou. Každý den jí jejich prostřednictvím sděloval, jak ji velmi miluje, a že chce jejich vztah obnovit. Když jeho vyznání neopětovala, vyhrožoval jí fyzickým násilím a urážel jí,“ popsala Ivana Baláková.

Žena nebrala jeho výhružky na lehkou váhu, jelikož se muž choval agresivně už během vztahu. Možná právě díky tomu našla odvahu a vše nahlásila na policii. Neodbytný ctitel tak brzy stane před soudem, který ho může až na rok poslat do vězení.

Štítky Liberecký kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stalking? Policisté řeší desítky takových případů ročně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.