Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tahle dvojice okradla cestující v autobuse. Poznáváte je?

Kapsáři, chmatáci nebo čorky. Je jedno, jak je nazýváme. Nejvíce takových drobných krádeží řeší policisté v nákupních centrech nebo městské hromadné dopravě. Právě takový případ zaznamenala také bezpečnostní kamera v jednom z libereckých autobusů. Drbna se vás proto ptá: Poznáváte zloděje z fotografie?

Liberečtí policisté hledají dvojici, která před několika dny okradla učitelku základní školy při jízdě autobusem. Pedagožka i s dětmi nastoupila do autobusu linky číslo 16 - na zastávce v Ostašově - U Školy.

„Do autobusu přistoupila i zřejmě i velmi dobře sehraná dvojice. Oba využili toho, že se žena věnovala žákům a snažila se na všechny dohlížet. Oba si pak stoupli k jejím zádům, přičemž žena se na ní tlačila a odváděla pozornost od muže, který si mezitím vyhrnul rukávy, jednou rukou se držel a druhou měl volnou. Tou také během jízdy prohledával kabelku ženy, která se starala zejména o bezpečnost převážených dětí,“ popsala celou krádež mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Dvojice byla evidentně úspěšná, neboť po vystoupení z autobusu, na zastávce Fügnerova, chtěla žena koupit další jízdenky, ale neměla čím zaplatit. V kabelce jí chyběla peněženka s dvanácti sty korunami, osobními doklady, doklady od vozidla a platebními kartami.

„Průběh krádeže i toho, jak byla dvojice sehraná, zaznamenala kamera v autobuse. Díky ní mohou občané vidět oba podezřelé a poskytnout nám informace k jejich totožnosti, případně k jejich pohybu,“ dodala mluvčí. Jakékoliv informace ohledně totožnosti zlodějů přijmou policisté na lince bezplatného tísňového volání 158 nebo Liberecká Drbna na e-mailu redakce@libereckadrbna.cz.

Dávejte si v městské hromadné dopravě dobrý pozor na své věci. Podobné krádeže jsou na denním pořádku. Dvojice se navíc může pohybovat i v jiných autobusových linkách či tramvajích.

Štítky krádež, Ostašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tahle dvojice okradla cestující v autobuse. Poznáváte je?  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.