Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tenhle muž přepadává benzínky. Nepoznáváte ho?

Poznáváte muže z fotografie? Zřejmě on má v Libereckém kraji na svědomí od května přepadení osmi čerpacích stanic. Škoda je v řádech desetitisíců, muž je navíc ozbrojený. Policie proto žádá veřejnost o spolupráci. Lupič by neměl být starší pětadvaceti let a vysoký 175 centimetrů.

Muž přepadá čerpací stanice na Liberecku, Jablonecku a Semilsku. První loupeže se dopustil 24. května ve Smržovce. K názoru, že jde o téhož muže, dospěli kriminalisté na základě záznamů z kamer i způsobu přepadení. "Pachatel přichází do prostoru prodejen benzinových čerpacích stanic, je maskovaný kapucí od mikiny a s krátkou střelnou zbraní žádá po obsluze peníze," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Podle ní zatím nelze určit, zda používá skutečnou zbraň či hrozí jen replikou.

Lupič zatím nikomu neublížil a většinou si odnesl peníze. Neuspěl jen 23. října při přepadení provozovny v Tatobitech. "Se zbraní v ruce se domáhal vstupu do uzavřené prodejny. Když jej obsluha odmítla pustit, domohl se vstupu násilím - dveře vyrazil. Uvnitř pak chtěl vypáčit kasu, byl však neúspěšný, sebral proto alespoň láhev vína a coca-coly," uvedla mluvčí policie.

Podle záznamů kamer jde o mladého muže ve věku kolem 20 až 25 let, zhruba 175 centimetrů vysokého. Je hubený a má výrazně světlou až bledou pleť a propadlé tváře. Pravděpodobně je to Čech. "Hovoří plynule česky, bez jakéhokoliv přízvuku," poznamenala Suchánková. Kriminalisté předpokládají, že by na záznamech z bezpečnostní kamery mohl mladého muže někdo poznat. Informace lze volat na bezplatnou linku 158 nebo telefon 728 418 403.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky policie, čerpací stanice, Liberecký kraj, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Smržovka, Coca-Cola, Tatobity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenhle muž přepadává benzínky. Nepoznáváte ho?  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.