Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Až teď si vše uvědomuji, říká mladík sražený v Oldřichově

Štěstí v neštěstí měl v sobotu před osmou hodinou večerní šestadvacetiletý mladík. Toho v Oldřichově v Hájích srazil neznámý řidič, který z místa nehody ujel. O síle nárazu svědčí to, že sražený chodec skončil na druhém okraji silnice se zlomenou lýtkovou kostí. Celou událost dnes popsal redakci Drbny.

Mladík, jehož jméno úmyslně neuvádíme, doplatil na nebezpečné předjíždění zatím neznámého řidiče. Projíždějící auto ho srazilo u levé krajnice v moment, kdy se vracel od vlaku se svou přítelkyní. „Nesl jsem naše štěňátko staforda. Za námi šli ještě dva trampíci, které jsem nechal jít před nás, protože jsem si musel přendat psa z jedné ruky do druhé. Najednou přišla rána. Ze samotné nehody si toho moc nepamatuju,“ popsal sražený mladík a doplnil následný sled událostí: „Probral jsem se na zemi skoro na druhé straně silnice, tak jsem se začal škrábat pryč, aby mě nepřejel ještě někdo další. Přítelkyně byla v šoku, jak ze mě tak zároveň i z chudáka Greye, našeho pejska, který se musel taky slušně proletět. Potom přiběhli kolemjdoucí a můj soused Radek, který mi dost pomohl tím, že přinesl karimatku a deku, aby mi nebyla zima.“

Řidič ujel, policie po něm pátrá

Zarážející je však chování řidiče, který chodce srazil. Ten ani nezpomalil a z místa nehody ujel. „Potom přijela policie, která se ptala na vozidlo a jestli jsem něco viděl. Bohužel vše proběhlo tak rychle, že jsem si auta nevšiml,“ poznamenal mladík, který už sice neleží v nemocnici, pohyb má ale stále zakázaný kvůli zlomenině nohy.

Policie ihned začala po řidiči pátrat. Možnou indicií bylo chybějící levé zrcátko, chybějící maska a pomačkané plechy.
Začátkem tohoto týdne se v lese u Nového Města pod Smrkem podařilo nalézt auto, které odpovídalo popisu svědků. Šlo o černý Volkswagen Golf čtvrté řady. V ten moment bylo pro policisty jen otázkou času, kdy se podaří vypátrat majitele.

„Policisté zjistili majitele vozidla, ten však v neděli kolem poledne nahlásil odcizení svého vozidla. K odcizení dle jeho vyjádření mělo dojít v sobotu asi půl hodiny před uvedenou nehodou,“ dodala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Kdo seděl za volantem?

S mladíkem, kterému automobil patří, jsme se snažili během úterý spojit. Zajímalo nás především to, proč krádež oznámil až druhý den. Přesto, že si naše otázky přečetl, do této chvíle se nám odpovědi nedostalo.

Internetem se mezitím šíří „zaručené“ informace o tom, kdo mohl v autě sedět. Místní mluví například o tom, že se před krádeží v blízkosti automobilu pohyboval člověk, kterého přivezlo auto s polskou registrační značkou.

Policisté teď musí zjistit, zda mluví majitel automobilu pravdu, případně kdo v jeho Golfu v osudný moment seděl. Pokud jste černý Volkswagen viděli jet například mezi Oldřichovem v Hájích a Novým Městem pod Smrkem, sdělte své svědectví policistům na lince 158 nebo na telefonních číslech 974 466 251 či 974 466 253. Celou nehodu provází mnoho nejasností.

Místo nehody


Zvětšit mapu

Štítky oldřichov, liberec, nehoda, Oldřichov v Hájích, havárie, policie, Volkswagen, Volkswagen Golf, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až teď si vše uvědomuji, říká mladík sražený v Oldřichově  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.