Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Těžce poraněného motocyklistu transportoval vrtulník do nemocncie

O včerejší vážné dopravní nehodě, ke které došlo v Pertolticích, jsme vás krátce po události informovali. Ze snímků z místa nehody je jasné, že se nehoda nemohla obejít bez vážných zranění. Velmi vážná poranění utrpěl motocyklista, v nemocnici skončila ale také jeho spolujezdkyně a řidička osobního automobilu.

Spolujezdkyně motocyklisty utrpěla zlomeninu bérce. Zranění motocyklisty byla mnohem vážnější. Na místě proto zasahoval také záchranářský vrtulník. „Muž byl do liberecké nemocnice přepraven s podezřením na zlomeninu pánve, zhmoždění plic a zlomeninu žeber,“ dodala mluvčí záchranky Lenka Markovičová.

Ke střetu Octavie s motocyklem došlo pár minut před třetí hodinou odpolední. „Jelikož při havárii došlo k úniku provozních náplní, museli hasiči ošetřit komunikaci sorpčními látkami. Ještě, než bylo možné na silnici obnovit provoz, hasiči komunikaci uklidili od střepů a utrhaných plastových částí. Zpět na základnu se raspenavští hasiči vrátili po půl páté,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Příčina nehody je podle policie jednoduchá. "Řidič s motocyklem BMW jel ve směru od Habartic, kde v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, povaze a stavu vozovky, povětrnostním podmínkám, vlivem čehož najel s motocyklem do protisměru, ve kterém se střetl protijedoucím vozidlem," potvrdila mluvčí policie Dagmar Sochorová

Štítky havárie, motocykl, Krajská nemocnice Liberec, BMW, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžce poraněného motocyklistu transportoval vrtulník do nemocncie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.