Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Topící dítě a pád z lešení. Vrtulník záchranářů nestíhal

Počet tragických událostí, který je za letošní prázdniny už tak dost vysoký, mohl dnes v podvečer ještě narůst. Po páté hodině odpolední záchranáři měli co dělat s mužem, který se poranil při pádu z lešení. Ve stejný moment se přímo v Liberci topilo malé dítě, které se podařilo resuscitovat.

Krátce po páté hodině došlo k prvnímu vážnému úrazu v Kryštofově Údolí, kde muž spadl z lešení. „Při pádu si poranil hlavu. Letecky jsem ho transportovali na traumacentrum liberecké nemocnice,“ poznamenal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

V ten samý moment se na operačním středisku rozezvonil další telefon, který záchrannou službu volal k topícímu se dítěti přímo v Liberci. Na místo do pěti minut dorazili záchranáři, kterým se podařilo malého pacienta resuscitovat.

„Přes operační středisko jsme zajistili přijetí dítěte ve Fakultní nemocnici v Praze Motol. Transport pacienta na řízené ventilaci byl proveden ve spolupráci s pražskou leteckou záchranou službou,“ doplnil Stanislav Mackovík.

Štítky Liberec, zzslk, lešení, Stanislav Mackovík, Krajská nemocnice Liberec, Fakultní nemocnice v Motole, Kryštofovo Údolí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Topící dítě a pád z lešení. Vrtulník záchranářů nestíhal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.