Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tragédie na železnici. Muž ukončil život skokem pod vlak

Série tragických úmrtí na železnici v Libereckém kraji nekončí. Skokem pod vlak v Martinicích v Krkonoších se včera před šestou hodinou večerní rozhodl ukončit svůj život muž. Pomoci mu nedokázala ani zdravotnická záchranná služba. V krátké době se tak jedná o čtvrtou podobnou událost v Libereckém kraji.

„Na místo vyrazily dostupné hlídky z okolí včetně záchranky a hasičů. Bohužel, nešťastníkovi už nedokázal nikdo pomoci, muž totiž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková a doplnila: „Semilští kriminalisté nyní zjišťují příčiny a okolnosti této tragické události.“

K podobné události došlo naposledy minulé pondělí poblíž železniční zastávky Sedlejovice na Liberecku, kde před půlnocí rychlík srazil a usmrtil muže. Trať z Turnova do Liberce byla v místě nehody více než dvě hodiny uzavřena.

Muž se podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala pohyboval v místech, kam je vstup zakázán. Srazil ho rychlík jedoucí z Pardubic do Liberce.

"Prověřováním policisté zjistili totožnost osoby, kdy se jedná o mladíka ve věku jednadvacet let pocházejícího z blízkého okolí. Na místo přivolaný lékař však mohl konstatovat pouze smrt, mladík utrpěl při střetu zranění neslučitelná se životem. Policisté nyní pracují se dvěmi verzemi, s verzí nešťastné náhody nebo že chtěl mladík takto úmyslně ukončit svůj život," popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nejednalo se o první podobnou událost na Liberecku v posledních týdnech. Jednačtyřicetiletou ženu z Liberecka srazil vlak pod nákupní zónou Géčko 16. května večer, náhodný svědek ji však nalezl až o den později ráno. "Podle dosavadního šetření se jednalo o nešťastnou náhodu. Vlak zachytil ženu, když si přes kolejiště zkracovala cestu do supermarketu Globus," uvedla Ivana Baláková.

Ten samý den srazil projíždějící vlak sedmapadesátiletého muže, který stál v kolejišti mezi zastávkami Rochlice a Vesec. Muž na místě zahynul. „Jeho zranění po střetu s vlakem byla neslučitelná se životem,“ potvrdila mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová.

Štítky Liberecký kraj, úraz, Martinice v Krkonoších, Liberec, Drážní inspekce, Globus, Sedlejovice, Turnov, železnice, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie na železnici. Muž ukončil život skokem pod vlak  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.