Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Udělal jsem z policistů jitrnice, říká zloděj samopalu

Nenabitý samopal zmizel policistům, když ho spolu s dalšími zbraněmi vezli v pátek na besedu s předškoláky v Dolní Řasnici na Liberecku. Krajská policejní mluvčí to dnes označila za pochybení jednotlivce, nikoli systémovou chybu. Podle vyšetřování odloženou zbraň v pouzdře sebral třiadvacetiletý muž, který ji schoval doma.

Muž čelí obvinění ze zatajení nálezu a nedovoleného ozbrojování. Vyšetřován je na svobodě, řekla policejní mluvčí. Obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Obviněný muž byl už souzen za delikty zejména majetkového charakteru, za které mu soud vyměřil buď podmíněné tresty, nebo tresty obecně prospěšných prací. S podobným trestem počítá i nyní. Alespoň to prozradil televzi Nova, která ho včer vyzpovídala. Rozhovoru se mladík nebránil, dokonce vypadal celou událostí nad míru pobavený.

"Projel jsem přes několik policejních hlídek, nikdo si mě nevšimnul. Já policajty nemám rád a takhle z nich udělat jitrnice, to se mi docela zalíbilo," říkal pobaveně reportérovi TV Nova. Obviněn bude zřejmě z nedovoleného ozbrojování a zatajení věci. Celé video najdete ZDE.

Jako vysvětlení svého jednání muž u výslechu uvedl, že viděl odloženou věc v pouzdře, využil příležitosti, sebral ji a teprve doma zjistil, že jde o služební zbraň. Samopal byl bez zásobníku.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky zbraň, Liberecký kraj, Dolní Řasnice, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udělal jsem z policistů jitrnice, říká zloděj samopalu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.