Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Umírající štěně yorkšíra prodal jako zdravé. Zfalšoval doklady

Není podvod, jako podvod. Českolipští policisté v těchto dnech řeší kuriózní případ, kdy si prodejce yorkšírského teriéra dal velkou práci s tím, aby těžce nemocné štěně prodal jako zdravého jedince. Kvůli osmi tisícovkám dokonce zfalšoval očkovací průkaz. Podvodník si přitom počínal velmi opatrně, aby se ho nepodařilo vypátrat.

Manželský pár si v pondělí přivezl fenku yorkšíra z Jičína. „Sehnali ji prostřednictvím internetové inzerce a podle dohody za ní prodejci, se kterým se setkali před jičínským Kauflandem, zaplatili osm tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Radost z nové čtyřnohé kamarádky jim ale dlouho nevydržela. Štěně ještě cestou začalo trpět průjmy a zvracením. „Navštívili proto veterinární lékařku a ta jim oznámila, že jejich yorkšírka trpí parvovirozou,“ doplnila mluvčí. Podle veterinářky je při podobném onemocnění jen velmi malá šance na uzdravení. Fenka tak potřebuje čtyřiadvacetihodinovou péči a musí být napojena na infuzi.

Vypátrání podvodníka není pro policisty jednoduchým úkolem. „Policisté nyní případ prověřují pro podvodné jednání prodejce, který navíc očkovací průkaz štěněte zfalšoval. Jeho telefonní číslo je v současné době nedostupné a inzerát byl z internetového portálu již smazán,“ uzavřela Baláková.

Štítky štěně, Kaufland, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umírající štěně yorkšíra prodal jako zdravé. Zfalšoval doklady  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.