Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V hotelu Jitrava je bomba, oznámil anonym. Druhý den se přiznal

„Chcem ohlásiť jeden prípad, v hotelu Jitrava je bomba.“ Přesně takovýto telefonát si v neděli kolem druhé hodiny odpolední vyslechli policisté z Hrádku nad Nisou. Anonym, po kterém několik desítek hodin policisté pátrali, ale tíhu okamžiku neunesl a v pondělí večer se na policii přihlásil. Na případ redakci upozornili čtenáři Drbny.

Policisté anonymní ohlášení bomby nebrali na lehkou váhu. „Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka z obvodního oddělení Hrádek nad Nisou, která byla na místě za několik minut a bezodkladně provedla evakuaci hotelu s restaurací a přilehlých vnějších prostor. Objekt musely opustit jak hosté, tak personál hotelu, více jak dvě desítky osob,“ popsal mluvčí policie Petr Kmínek.

Ani policisté, ani pyrotechnik a dokonce ani psovod na místě nenašli žádnou bombu. „Naštěstí nebylo zjištěno, že by se v objektu nebo mimo něj nacházel jakýkoliv nástražný výbušný systém a po šestnácté hodině se mohli evakuovaní lidé vrátit do hotelu. Obnoven byl také provoz na silnici, která byla uzavřena,“ doplnil mluvčí.

Pátrání po pachateli, ale netrvalo dlouho. V pondělí večer se samotný anonym policistům ohlásil. „Jednalo se o šestapadesátiletého muže, kterého policisté v úterý odpoledne obvinili z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. V současné době je stíhám na svobodě,“ uzavřel mluvčí Petr Kmínek. Podle něho je to třetí takový případ za letošní rok v Libereckém kraji.

Štítky hotel, bomba, Jítrava, Hrádek nad Nisou, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hotelu Jitrava je bomba, oznámil anonym. Druhý den se přiznal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.