Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jablonci řádil falešný úředník. Mohl si přijít na 50 tisíc

Policisté z Jablonce nad Nisou řešili už ledacos, úterní případ ale nemám obdoby. Majitel vietnamské samoobsluhy je přivolal společně se strážníky do ulice Nová Pasířská, kde mu osmašedesátiletý muž vyhrožoval uzavřením obchodu. Policisté se nestačili divit, starší muž se prokazoval okopírovaným průkazem ministerstva vnitra.

„Po majiteli prodejny požadoval předložení živnostenského listu a smlouvu o pronájmu objektu. K těmto dokladům uvedl, že jsou neplatné a požadoval po obchodníkovi zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc korun s tím, že pokud tuto částku nezaplatí, nechá prodejnu uzavřít,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Překvapený obchodník proto na místo přivolal hlídku strážníků a policie.

Netrvalo dlouho a jeho fikaný plán vzal za své. Policisté ihned odhalili, že není průkaz pravý a muži teď hrozí za vydírání a padělání a pozměnění veřejné listiny až čtyři roky za mřížemi. „Po provedených úkonech byl obviněný propuštěn ze zadržení na svobodu,“ dodala mluvčí.

Místo události


Zvětšit mapu

Štítky Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci řádil falešný úředník. Mohl si přijít na 50 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.