Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jizerkách se ztratil sedmapadesátiletý muž, hledal ho vrtulník

V Jizerských horách pátrá od sobotního večera policie a horská služba po sedmapadesátiletém muži z Desné na Jablonecku. Pátrací akce zatím nebyla úspěšná. Podle informací, které jsou k dispozici, odešel muž z chaty Smědava domů do Desné. Tam už ale nedorazil.

Najít se ho zatím nepodařilo, nepomohl ani vrtulník s termovizí, sdělil dnes náčelník Horské služby Jizerské hory René Mašín. "Když muž do jedenácti večer nedorazil domů, rodina nás požádala o pomoc. Ihned jsme se spojili s policisty a společně dohodli koordinaci pátrací akce. Pak jsme za nás vyslali šest týmů, pět na sněžných skútrech a jeden na terénní čtyřkolce s pásy," popsal pátrání Mašín.

Záchranáři i policisté prohledávali postupně všechny cesty, po kterých se mohl na trase do Desné muž večer vydat i jejich bezprostřední okolí. Záchranáři se dohodli s policisty, že požádají o spolupráci vrtulník s termovizí. "Helikoptéra nám ale nepomohla, posádka nemohla z Prahy kvůli nízké silné oblačnosti odletět," vysvětlil Mašín.

Pátrání znovu pokračovalo dnes ráno. Policisté i členové horské služby znovu prohledávali na skútrech a čtyřkolce s pásy místa, kam by se muž mohl v noci dostat. Dopoledne pomáhal i policejní vrtulník, protože počasí nad Prahou konečně dovolilo odlet. "Doposud byla ovšem rozsáhlá akce neúspěšná. Nepodařilo se nám najít muže, ani stopy, které by ukazovaly, kde se mezi Smědavou a domovem mohl ztratit," řekl Mašín.

Po poradě s policií záchranáři horské služby zatím pátrání přerušili. Podle záchranářů u sebe muž neměl mobilní telefon. Kdyby ho měl, bylo by podle Mašína pátrání úspěšnější. Pátrání po muži bude pokračovat i v dalších dnech podle informací, které Horská služba o možném pohybu pohřešovaného získá.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Jizerské hory, horská služba, Desná, Smědava, okres Jablonec nad Nisou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jizerkách se ztratil sedmapadesátiletý muž, hledal ho vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.