Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Oldřichově řádila dvojice žhářů, policie po nich pátrá

V česko-polském pohraničí řádil v úterý večer žhář. Policisté vyšetřují případ, kdy se dvojice mužů vloupala do domu v Oldřichově na Hranicích, který se pokusila zapálit. Při jejich útěku je načapal jeden z obyvatel domu, kterému uštědřili úder klackem.

„Dva neznámí pachatelé vykopli vstupní dveře domu a následně se pokusili v půdních prostorách založit pomocí starých novin oheň. Poté chtěli z místa utéct, ale na útěku byli překvapeni jedním z obyvatelů domu,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová a doplnila, že po útoku žhářů skončil nájemník domu v liberecké nemocnici.

Požár, který se dvojice pokusila založit, naštěstí nenapáchal žádnou větší škodu. „Po provedeném průzkumu v dýchací technice hasiči zjistili, že požár zasáhl pouze část podlahy a trámů a naštěstí se nerozšířil dál. Hasiči požár během několika minut lokalizovali a zlikvidovali,“ potvrdila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Policisté po dvojici pachatelů pátrají. Přesný popis osob však k dispozici nemají. Z informací, které získali přímo na místě, je zřejmé, že se jednalo o dva muže štíhlé, asi 180 centimetrů vysoké postavy. Oběma mužům hrozí obvinění z poškozování cizí věci.

Štítky oldřichov, požár, žhář, dům, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Oldřichově řádila dvojice žhářů, policie po nich pátrá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.