Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Včelín v centru Liberce kdosi zapálil úmyslně

Je to necelý týden, co liberečtí hasiči bojovali s požárem včelína v maringotce v centru města. Policisté už ale ví, že se nejednalo o nešťastnou náhodu. Včelín někdo zlikvidoval úmyslně. Společně s ním zahubil celé včelstvo, medomet za desítky tisíc korun a skoro půl tuny medu. Kdo za žhářským útokem stojí, policisté zjišťují.

Likvidace požáru byla velmi náročná. Všudypřítomný včelí vosk komplikoval zásah. „Větší část konstrukce maringotky bylo proto nutné rozebrat za soustavného dohašování skrytých ohnisek pomocí vysokotlakého proudu,“ doplnil vrchní hasičský komisař Jan Mandl.

Událost byla hasičům nahlášena v pondělí před půl jedenáctou večer. Požár se jim podařilo lokalizovat krátce před půlnocí. „Na místě policisté zjistili, že došlo k požáru maringotky, ve které se nacházelo 20 úlů se 16 včelstvy. Kromě včelstev přišel majitel maringotky požárem i o další věci jako například o přístroj medomet v hodnotě 57 tisíc korun, dále o 500 kiligramů medu v hodnotě 70 tisíc korun a další různé náčiní a nářadí potřebné k výrobě medu,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Z maringotky zbyl pouze kovový rám a jejímu majiteli vznikla téměř půlmiliónová škoda. Za přítomnosti vyšetřovatele hasičů, policejního technika a psovoda se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření proběhlo následně ohledání místa požáru. Služební pes na místě zjistil dvě chemické stopy a vyšetřovatel hasičů tak stanovil, že k požáru došlo úmyslným zapálením.

Štítky včelí úl, požár, maringotka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včelín v centru Liberce kdosi zapálil úmyslně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.