Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velká bonbónová krádež zaměstnala české i saské policisty

I nevědomky se můžete stát hvězdou filmového dokumentu. Takovou pozornost si vysloužila u německého televizního štábu dvojice zlodějek ze severu Čech, která se vydala do saského Grossschönau krást. Pár desítek minut po krádeži je k jejich smůle vyhmátla česko-německá policejní hlídka i s televizním štábem.

„Službu dvou policistů z Jablonného v Podještědí a dvou příslušníků policejního revíru Zittau tentokrát natáčel štáb německé televize, který policisty doprovázel. Jeho úkolem bylo zpracovat dokument o bezpečnostní situaci v česko-německém pohraničí,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Minulou středu si štáb určitě přišel na své. Běžná silniční kontrola v Grossschönau se v ten den změnila ve vyšetřování velké bonbónové krádeže.

„Hlídku upozornil jeden místní občan na to, že si všiml zeleného osobního vozidla, které podezřele odbočilo zhruba dvě stě metrů  před jejich stanovištěm nejspíš proto, aby se kontrole vyhnulo. Policisté se proto po autě poohlédli v obci a nedaleko od místa, které svědek označil, objevili na parkovišti zelený Peugeot 206 s ústeckou registrační značkou,“ pokračovala mluvčí policie.

V ten moment odcházela od auta dvojice můžu v doprovodu dvou žen. „Všichni shodně tvrdili, že přišli pěšky. Vzhledem k tomu, že se při kontaktu s policisty chovali velmi nervózně, provedli policisté u obou mužů bezpečnostní prověrku a v kapse jednoho z nich našli klíče od zeleného peugeotu, které stálo na parkovišti, a ke kterému se nehlásili,“ doplnila Ivana Baláková.

Ještě zajímavější objev skrýval batoh pohozený na sedačce auta. V něm policisté našli zhruba sto balíčků „mentosek,“ které povedenému kvartetu měl prodat na ulici neznámý muž. Policisté se ale historkou nenechali uchlácholit a vydali se do místních obchodů. 

„V jednom z nich jim prodavači oznámili, že v jejich prodejně téhož dne zmizelo zhruba 100 balení bonbonů Mentos, a že z krádeže podezřívají dvě ženy, které odpovídaly  popisu obou žen z kontrolované čtveřice. Při porovnání kódů na zboží pak vyšlo najevo, že se jedná o mentosky právě z tohoto obchodu,“ uzavřela mluvčí.

Třiačtyřicetiletá a dvacetiletá zlodějka se teď musí bát verdiktu místního soudu. Jejich výlet do Německa se navíc objeví v plánovaném dokumentu.

Štítky krádež, Česko, Jablonné v Podještědí, Peugeot, Německo, Peugeot 206

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká bonbónová krádež zaměstnala české i saské policisty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.