Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Policie obvinila 22 Vietnamců, měli obchodovat s drogami

Policisté z národní protidrogové centrály společně s celníky zveřejnili první informace k několika zátahům na území Libereckého kraje, o kterých jsme vás informovali minulý týden. V rámci akce policie obvinila dvě skupiny Vietnamců, které na českém území údajně vyráběly či dodávaly metamfetamin neboli pervitin.

Jedna skupina prý vyrobila z polského léčiva drogu za 70 milionů korun, druhá dodala do Německa nejméně 30 kilogramů metamfetaminu. Obviněno bylo celkem 22 osob, 20 jich skončilo ve vazbě.

"Operace vyvrcholila 8. dubna, kdy se podařilo zadržet čtyři hlavní organizátory původem z Vietnamu. Při patnácti domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor bylo zajištěno větší množství finančních prostředků, a to 89 665 Euro a 330 300 korun jako výnos z trestné činnosti a další důkazní materiál," řekl mluvčí generálního ředitelství cel Jiří Barták.

O zásazích jsme vás informovali minulou středu. Národní protidrogová centrála si přijela pro Vietnamce například do hrádecké restaurace U Jelena. Další zásah měl proběhnout v Osečné.

Organizovaná skupina výrobců drog, jejíž členové žili převážně na území Libereckého kraje, se údajně zabývala jak velkoobjemovou výrobou metamfetaminu, tak následným prodejem této psychotropní látky v ČR i v Německu. Celkem prý vyrobila minimálně 70 kilogramů drogy, a to z léku cirrus, který obsahuje pseudoefedrin. Zadrženým 18 lidem hrozí osm až 12 let odnětí svobody.

Druhá skupina údajně působila ve Šluknovském výběžku v tamních tržnicích, kde dodávala metamfetamin Němcům, kteří zajišťovali jeho distribuci na území svého státu. V letech 2012 až 2015 prý zorganizovala několik desítek transportů drog. Počátkem dubna celníci a policisté zadrželi čtyři údajné hlavní organizátory, kteří mohou být v případě prokázání viny odsouzeni na deset až 18 let vězení.

Jeden ze středečních zásahů

S využitím ČTK

Štítky droga, Liberecký kraj, Německo, Vietnam, Česko, policie, Osečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie obvinila 22 Vietnamců, měli obchodovat s drogami  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.