Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyhublá fenka hledá majitele. Zmateně pobíhala po silnici

Vyhublá a vystrašená fena středoasijského pasteveckého psa hledá svého majitele. Pohublého psa objevil před necelým týdnem řidič projíždějící mezi obcemi Kuřivody a Ploužnice. „Pes zmateně kličkoval mezi projíždějícími automobily,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Podle ní je možné, že se psa někdo takovýmto způsobem zbavil.

„ Z pohublého těla se dá usuzovat, že před jejím nálezem už nějaký čas strádala a neměla pravidelnou stravu. V tomto období prožívá své první hárání a proto je možné, že svému páníčkovi mohla utéci,“ dodala mluvčí.

Poraněná fenka si rychle oblíbila pouze svého nálezce, tedy řidiče projíždějícího vozidla. Policisty a později ani veterinárního lékaře nechtěla k sobě pustit, a tak lékaři nezbylo nic jiného, než ji na místě uspat šipkou. Fenka později musela podstoupit také operaci. Podle lékaře však bude brzy v pořádku.

Opuštěná fenka teď našla útočiště v útulku pro psy v Dobranově, kde čeká na svého páníčka. Ráda by se jistě vrátila do svého původního domova, pokud ji její pán bude chtít zpátky. Pokud ne, je podle  zkušeného vedoucího dobranovského útulku ve svých osmnácti měsících způsobilá i k tomu, aby přijala pána nového. Zájemci mohou kontaktovat vedoucího útulku v Dobranově na telefonním čísle 776 781 130.

Štítky pes, Dobranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhublá fenka hledá majitele. Zmateně pobíhala po silnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.