Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vykradl osm benzínek s pistolí v ruce. Už ho chytili

Mladíka, který od května vykradl osm benzínek na Liberecku, zadržela policie. Poznali ho lidé, kteří ho viděli po zveřejnění kamerových záznamů z jedné pumpy. Čtyřiadvacetiletý muž loupil, protože přišel o zaměstnání a nevěděl, co s tím. Teď může dostat až deset let.

Všechna přepadení měla téměř shodný scénář. „Pachatel přišel do prostoru prodejny benzinových čerpacích stanic, maskovaný kapucí od mikiny a s krátkou střelnou zbraní, kterou mířil na obsluhu, žádal vydání peněz. V sedmi případech si peníze odnesl, a to v řádech desítek tisíc korun, v jednom pak odešel s prázdnou,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Šlo o Tatobity, kde kromě toho, že přepadení nedopadlo, ho navíc nejlépe zaznamenaly kamery. Poté, co se záznamy objevily ve sdělovacích prostředcích, ozvalo se několik lidí, kteří mladíka poznali. „Velice rychle a operativně je kriminalisté vyhodnotili a jak se ukázalo, jejich převážná část byla velmi zásadní při ztotožnění pachatele. V pátek večer pak policisté muže podezřelého z loupeží ve spolupráci s pražskými kolegy zadrželi v Praze a eskortovali do Jablonce nad Nisou, kde byl umístěn do policejní cely,“ dodala Suchánková.

V pondělí se rozhodne, zda skončí ve vazbě, soud by ho za loupeže mohl potrestat až deseti roky. A proč vlastně loupil? "Jak sám uvedl, kvůli ztrátě zaměstnání se dostal do tíživé situace a tímto způsobem si opatřoval finanční prostředky,“ uzavřela Suchánková.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Tatobity, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykradl osm benzínek s pistolí v ruce. Už ho chytili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.