Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyřešeno. V Liberci loupil recidivista z Litoměřic

Čtyřikrát a dost! Kriminalistům se podařilo před několika dny dopadnout zkušeného lupiče, který má na svědomí celkem čtyři loupežná přepadení na Liberecku a Jablonecku. Čtyřicetiletý muž z Litoměřicka si během tří týdnů polepšil o 700 tisíc korun. Policisté po něm pátrali už od konce dubna.

„Muž se při loupežných přepadeních nijak nemaskoval, a tak pachatelovu tvář detailně zaznamenaly bezpečnostní kamery. Záběry proto byly poskytnuty mediím a o pomoc byla požádána veřejnost,“ popsala policejní mluvčí Jana Světlá. Televizní diváci zareagovali velmi rychle.

 „Veřejnost velice ochotně spolupracovala a lidé poskytovali kriminalistům informace k možné identitě muže,“ doplnila mluvčí.

Muž naposledy loupil 13. května. Krátce po poslední loupeži si odjel užívat rychle získaných peněz do Itálie. Po nedávnem návratu však sklapla past.

Jeho zatčení pak bylo provedeno v součinnosti s kriminalisty z Jihomoravského kraje, neboť operativním šetřením bylo zjištěno, že se muž vrátil ze zahraničí a v Brně,“ podotkla Jana Světlá. Čtyřicetiletý recidivista z Litoměřicka je teď ve vazební věznici. Za loupeže si může odsedět až dvanáct let.

Co má muž na svědomí?

25. dubna – kolem sedmé hodiny večerní: Muž vešel do sázkové kanceláře Fortuna v Liberci, kde s pistolí v ruce požadoval vydání peněz. Obsluha mu ze strachu o život peníze vydala.

10. května – kolem jedné hodiny odpolední: Tentokrát si lupič vybral sázkovou kancelář v Jablonci nad Nisou. Opět se zbraní v ruce požadoval vydání peněz a podobně jako v prvním případě mu obsluha ze strachu všechny peníze vydala.

13. května – dopoledne: Lupič se po třech dnech vrátil do Jablonce nad Nisou, kde si vytipoval jednu ze směnáren. Tentokrát si s sebou nevzal pistoli, ale slzný sprej, kterým ženě za přepážkou vyhrožoval. Peníze mu tentokrát žena nevydala. Lupič ve vzteku celou směnárnu vystříkal slzným sprejem. O dvacet minut později zaútočil drzý lupič znova, tentokrát v pobočce FIO banky na Mírovém náměstí v Jablonci. Pracovnice se muže zalekla a ve strachu o život mu peníze vydala.

Štítky Liberec, jablonec, loupež, peníze, Litoměřice, okres Litoměřice, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Itálie, Fio banka, Fortuna Game

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyřešeno. V Liberci loupil recidivista z Litoměřic  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.