Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za měsíc odvozil ze slévárny do sběru věci za milion a půl

Škodu za 1,5 milionu korun napáchal neznámý pachatel, který se vloupal do prázdné haly v areálu liberecké slévárny a strojírny. Odnesl veškerou kabeláž, měděné výměníky a další materiál, který se dá zpeněžit prodejem ve sběrných surovinách. V případě dopadení hrozí zloději osm let vězení.

Zloděj se do opuštěné haly vloupal někdy od 20. března do 23. dubna. "Uvnitř haly odcizil, co se dalo. Odnesl si veškerou kabeláž k elektroinstalaci, zhruba dva až dva a půl kilometru měděných kabelů různých dimenzí, měděné výměníky teplovzdušného vytápění. Demontoval veškerou elektroinstalaci dvou mostových jeřábů umístěných uvnitř haly a mosazné baterie k umyvadlům," vypočetla liberecká mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Policisté podle ní prověří, zda některá z odcizených věcí neskončila ve sběrnách druhotných surovin.

Policie od minulého týdne prošetřuje ještě jedno vloupání do liberecké slévárny a strojírny. Neznámý pachatel v noci na čtvrtek rozbil okno v prvním patře dílny, čímž se dostal do výrobního prostoru slévárny. Ze skladu ukradl speciální kalibrované měřicí přístroje v hodnotě 300.000 korun a z kanceláře sekretariátu skoro 6000 korun v hotovosti.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za měsíc odvozil ze slévárny do sběru věci za milion a půl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.