Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena z Hrádku chtěla dojít na Slovensko. Daleko nedošla

Pětačtyřicetiletá žena zbytečně zaměstnala během středečního večera desítky hasičů, policistů i strážníků. Ti všichni pátrali po sedmé hodině večerní po rozrušené ženě, která se po hádce s partnerem rozhodla dojít z Hrádku nad Nisou na Slovensko. Její cesta však skončila u nádrže Kristýna.

Pátrání po sobě vyhlásila samotná žena, když zavolala na linku 112 se slovy: „Nevím kde jsem, jsem někde v lese a jdu pěšky na Slovensko.“

Ženu se podařilo lokalizovat pomocí mobilního telefonu. Ten se však o chvíli vybil, což komplikovalo pátrání. „Do pátrací akce byl nasazen policejní vrtulník s termovizí. V policejním vrtulníku byl také hrádecký policista, který zná dobře okolí a mohl tedy osádce vrtulníku poskytovat potřebné informace. Ostatní pokračovali v pátrání na zemi,“ popsala mluvčí policie Jana Světlá.

Rozsáhlá pátrací akce přinesla kýžené ovoce až těsně před půlnocí, kdy policisté našli ženu poblíž Kristýny. „Podchlazená žena putovala do liberecké nemocnice na internu,“ dodal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

Štítky Slovensko, Hrádek nad Nisou, Stanislav Mackovík, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Hrádku chtěla dojít na Slovensko. Daleko nedošla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.