Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena z Nizozemska na Jablonecku zakopala svou mrtvou matku

Policisté našli ve středu v Kořenově na Jablonecku tělo osmdesátileté nizozemské občanky, která nejspíš zemřela přirozenou smrtí. Do Česka ji přivezla z Nizozemska 14. května její 55letá dcera, matka už v té době byla zřejmě mrtvá. Dceři hrozí dva roky vězení za manipulaci s mrtvou osobou, řekl novinářům vyšetřovatel z Haagu Erik Tyssen.

"Máme důvod věřit tomu, že žena zemřela přirozenou smrtí," dodal.

Nizozemští policisté se případem zabývali zhruba čtvrt roku. "Začali jsme ho vyšetřovat jako pohřešování," uvedl Tyssen. Naznačil, že dcera se jim později přiznala. "Poskytla nám detaily. Bylo ale potřeba, abychom se vydali do Čech a případ došetřili," uvedl.

Rozsáhlá pátrací akce se konala ve středu v Kořenově a okolí. "Dva psi nezávisle na sobě označili jedno místo. Tam jsme našli ostatky," uvedl krajský náměstek policejního ředitele v Liberci Ondřej Musil.

Tyssen nechtěl říci, zda žena byla mrtvá už při převozu z Nizozemska. Z jeho slov ale vyplynulo, že tomu tak bylo. "Podezřelá jednala v panické situaci a udělala, co udělala," řekl. Kořenov si podle něj vybrala proto, že ho znala z dřívějška. Na pomezí Jizerských hor a Krkonoš jezdívala v zimě na dovolenou. Co vedlo ženu k jejímu činu, policie neřekla. Tyssen ho ale označil za neobvyklý.

Napsala ČTK

Štítky Nizozemsko, okres Jablonec nad Nisou, Kořenov, Česko, Haag, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Nizozemska na Jablonecku zakopala svou mrtvou matku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.