Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zkušený zloděj nafty z Liberce je za mřížemi vazební věznice

Navrtal vám někdo nádrž u auta? Je možné, že to byl právě třiadvacetiletý mladík, kterého minulý čtvrtek nad ránem zadrželi liberečtí policisté v Doubské ulice. Zkušený recidivista si krádežemi nafty nejspíš slušně vydělával, teď už ale sedí za mřížemi vazební věznice a čeká na rozsudek soudu.

„Krádeží motorové nafty má z minulosti na svém kontě více. Pro tuto majetkovou trestnou činnost byl dokonce v posledních třech letech soudně trestán. Přesto se z trestu neponaučil a v krádežích pokračoval i nadále. Nyní má na svědomí další čtyři vozidla, ze kterých odčerpal motorovou naftu,“ popsala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté už nyní ví, že má na svědomí například odčerpání nafty z nádrže odstaveného nákladního auta na parkovišti firmy Brex v Hodkovické ulici koncem minulého roku.

Jeho poslední krádež pro něj byla osudnou. „Muže z Liberecka zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby krátce před čtvrtou hodinou ranní v Liberci nedaleko místa poslední krádeže, kterou spáchal v ulici Doubská. Zbytek noci tak strávil v policejní cele,“ vysvětlila mluvčí a doplnila: „Zde ze tří nákladních vozidel značek Mercedes-Benz-Actros odcizil po násilném překonání víček nádrží více jak 700 litrů motorové nafty. Kromě toho způsobil i škodu na oplocení areálu, kde vystřihl otvor pro vniknutí. Krádežemi muž napáchal škody přes 33 tisíc korun.“

Kriminalisté se obávali, že by mohl mladík v krádežích pokračovat, proto podali návrh na vzetí do vazby. Na to přistoupil soudce, který muže poslal za mříže. Zkušený zloděj nafty si teď může odsedět až tři roky za mřížemi.

Štítky motorová nafta, krádež, Liberec, nádrž, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkušený zloděj nafty z Liberce je za mřížemi vazební věznice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.