Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlatnictví v Pražské ulici vykradli během jediného dne dvakrát

Pět hodin stačilo zlodějům na to, aby dvakrát během středy vykradli zlatnictví v Pražské ulici v Liberci. Škoda je po jejich řádění téměř stotisícová. Jen díky odvaze a duchapřítomnosti majitele je však o 140 tisíc nižší, než kolik mohla být. Jednoho ze zlodějů totiž majitel zlatnictví zadržel pár desítek metrů od obchodu.

Krátce před druhou hodinou odpoledne vstoupily do prodejny zlatnictví, kde byla prodavačka sama, postupně čtyři ženy, pravděpodobně Romky. „Všechny mezi sebou komunikovaly a bylo zřejmé, že se znají. V prodejně se zdržely asi pouhé tři minuty, a aniž by cokoliv koupily, společně z prodejny zlatnictví odešly,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Až teprve po jejich odchodu si prodavačka všimla, že je pootevřená výloha a z podstavců jsou nejen spadané řetízky, ale některé i chybí. Jednalo se o čtyři řetízky ze čtrnáctikarátového zlata, dlouhé 45 až 50 centimetrů za 98 tisíc korun. Jejich odcizením vznikla majiteli prodejny škoda za 98 tisíc korun.

Koho by ale v ten moment napadlo, že se bude stejná situace opakovat v ten den ještě jednou. Zloděj před šestou hodinou večerní po vstupu do prodejny využil nepozornosti prodavačky a z neuzamčené zásuvky vytáhl plato s 23 kusy šperků za více jak 140 tisíc korun, se kterými z prodejny utekl.

„V danou chvíli byl ale v prodejně i její majitel, který zloděje pronásledoval. Po zhruba sedmdesáti metrech se mu podařilo muže dostihnout, zadržet a získat zpět všechny šperky, které mu odcizil. A právě i díky majiteli zlatnictví, který projevil velkou odvahu, je nyní tento muž v policejní cele,“ dodala mluvčí.

Devětatřicetiletý zloděj z Mostecka má už bohatou trestní minulost. Na konci května letošního roku opustil brány věznice, kde si na základě rozsudku Krajského soudu v Českých Budějovicích odpykával šestnáctiměsíční trest za krádeže. Během minulého týdne se vloupal také do restaurace v Pražské ulici, nedalekého nehtového studia a také do jedné z kanceláří na Soukenném náměstí.

Štítky Liberec, prodavač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatnictví v Pražské ulici vykradli během jediného dne dvakrát  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.