Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj nezvolil nejlepší cestu. Na ukradeném kole potkal majitele

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Dobře známé pořekadlo by si teď mohl dát za rámeček osmatřicetiletý zloděj z Liberce, který tak dlouho kradl jízdní kola, až ho na jednom potkal samotný majitel. Tentokrát už neunikl a krátce po zadržení skončil ve vazební věznici.

Chmaták, který působil už v minulosti napříč celým Libereckem, není ve své branži žádným nováčkem. Za krádeže byl už v minulosti odsouzen. Od poloviny listopadu měl na svědomí celkem sedm krádeží, část z nich v Liberci a část v Hodkovicích nad Mohelkou, při kterých napáchal škodu za téměř 100 tisíc korun. Policisté proti němu zahájili trestní řízení, muž si ani přesto nedal pokoj. Jeho nenasytnost ho ale nakonec stála svobodu.

Před týdnem si protřelý zloděj vyčíhl dům v Hedvábné ulici. Z uzamčené schránky vytáhl klíče, s jejichž pomocí se bez problému do domu dostal. „Z bytu následně odcizil horské jízdní kolo Ferrari v hodnotě 58 tisíc korun a z místa krádeže na něm odjel. Netušil však, že nedojede daleko,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zatímco zloděj poctivě šlapal na ukradeném kole, majitelka domu zalarmovala svého muže. „Ten neváhal ani minutu a vydal se z práce domů. A co se mu cestou přihodilo, je až k neuvěření. Při cestě autem potkal jedoucího cyklistu na svém jízdním kole,“ dodala mluvčí.

Pro policisty pak bylo hračkou zloděje ujíždějícího na kole dopadnout. Lapka skončil záhy ve vazební věznici a jeho spis se rozrostl o dalších osm krádeží z uplynulého února a března. „I v těchto případech se stala jeho hlavním zájmem jízdní kola. Ta kradl převážně ze sklepních prostor domů či chodeb. Způsob, jakým se dostával do objektů, kde kradl, byl v mnoha případech shodný. Jednak používal násilí, kterým překonával vstupní dveře a jako druhý způsob byl za použití klíčů, které získával vykradením poštovních schránek,“ uzavřela Šrýtrová.

Škoda, kterou zloděj způsobil, dosahuje 200 tisíc korun. Z vazby může po rozhodnutí soudu putovat do věznice až na pět let.

Štítky jízdní kolo, krádež, Liberec, dům, Ferrari, Liberecký kraj, Hodkovice nad Mohelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj nezvolil nejlepší cestu. Na ukradeném kole potkal majitele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.