Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zloděj řádil na hřbitově v Rynolticích. Škoda je 70 tisíc

Drzost zlodějů nezná mezí. Od uplynulého víkendu se policisté z Hrádku nad Nisou zabývají případem, který nemůže mít na svědomí někdo s úctou k zesnulým. Neznámý zloděj totiž během pátku a soboty ukradl ze hřbitova v Rynolticích dvoukřídlou bránu, která váží více jak stovku kilogramů.

Škoda, kterou zloděj způsobil, není malá. Obec vyčíslila cenu ukradené kovové brány na 70 tisíc korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení k přečinu krádeže, za který hrozí v tomto případě pachateli až pětiletý trest vězení. V rámci prováděného šetření budou policisté nyní zjišťovat, zda brána nebo alespoň některá z jejích částí neskončila ve sběrnách druhotných surovin,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Není to přitom první případ za poslední měsíc, kdy řádil na hřbitovech v Libereckém kraji zloděj. Neúctu k poslednímu místo odpočinku prokázal koncem srpna neznámý zloděj ve Svijanech. Ten pod rouškou tmy ukradl z místního hřbitova osmatřicet okrasných tújí za více než 11 tisíc korun. Po drzém zloději teď pátrají policisté z Hodkovic nad Mohelkou.

„Túje lemovaly obvod hřbitova, nyní po nich zůstaly jen díry v zemi,“ dodala k případu policejní mluvčí Ivana Baláková. Pokud by se policistům podařilo zloděje dopadnout, mohl by si ve vězení odsedět až dva roky za krádež.

Štítky Rynoltice, zloděj, hřbitov, Hrádek nad Nisou, Liberecký kraj, Svijany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj řádil na hřbitově v Rynolticích. Škoda je 70 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.