Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Recidivista na svobodě dlouho nepobyl. Policistům neujel ani na kole

Jízdní kolo není nejlepším dopravním prostředkem, na kterém ujíždět policistům. O tom se v sobotu v noci přesvědčil třicetiletý zloděj z Liberce, který má na svědomí minimálně pět vykradených aut v Liberci. Vloupání do posledních dvou aut se mu stalo osudným. Všiml si ho pozorný občan, který přivolal policejní hlídku.

Policistům se muže podařilo zadržet v sobotu kolem jedné hodiny ranní v Americké ulici. „Na muže upozornil jeden ze všímavých občanů, který ho viděl, jak se dobývá do dvou zaparkovaných vozidel Volkswagen Passat Variant a Chevrolet Cruze,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová

Desetitisícové škody na obou vozidlech způsobil jen kvůli několika drobnostem. Z prvního vozidla si vzal pouze drobné mince v hodnotě 60 korun, ve druhém případě odcizil krabičku cigaret. Celková škoda je přitom 70 tisíc korun.

Ve chvíli, kdy dorazili policisté, začal zloděj před nimi ujíždět na kole ve směru k Uralské ulici. Když však viděl, že jsou mu policisté v patách, seskočil z kola a utekl se schovat mezi keře.

„Policisté našli pohozené kolo a začali prohledávat okolí. Když muž viděl, že ani tato skrýš mu nepomůže, vyběhl opět ke svému kolu a začal na něm opět policistům ujíždět. Tentokrát již daleko nedojel, policisté muže zadrželi a zbytek noci tak strávil v policejní cele,“ dodala mluvčí.

Až na policejní stanici vyšlo najevo, že zloděj není ve své branži nějakým nováčkem. Za sebou má pravomocné odsouzení za krádeže a na svobodu se dostal teprve před nedávnem. Při výslechu se navíc přiznal, že od minulého čtvrtka stihl vykrást další tři vozy. V pátek ráno se v Jugoslávské ulici vloupal před mateřskou školou do Fordu Transit a ve večerní  době se v ulici Žitná vloupal do vozidla Passatu.

Z Transitu si odnesl dámskou kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem, klíčemi a dalšími věcmi a způsobil tak škodu téměř 20 tisíc korun.  Z vozidla Passatu vzal mobilní telefon a majiteli vozidla tak způsobil škodu za téměř 12 tisíc korun. Ze čtvrtka na pátek nenechal bez povšimnutí ani Renault Kangoo v ulici 28. října. Uvnitř ho zaujal fotoaparát Olympus.

Sečteno podtrženo, škoda je 107 tisíc korun a zloději hrozí až tříleté vězení. Na verdikt soudu si počká ve vazbě, kam ho poslal soudce.

Štítky Liberec, Chevrolet Cruze, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Passat, Olympus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista na svobodě dlouho nepobyl. Policistům neujel ani na kole  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.