Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žlutý vrtulník se během nedělního odpoledne nezastavil

Hned dva zásahy během jediné hodiny musela během neděle zvládnout letecká záchranná služba. Po půl třetí se vážně poranil muž z Dolní Libchavy při pádu z lešení, o hodinu později se střetla Škoda Octavia s motocyklem na druhém konci Libereckého kraje. Motorkáře transportoval vrtulník z Hrabačova do Liberce.

Práce na domě v Dolní Libchavě na Českolipsku se nevyplatila muži, který kolem půl třetí spadl ze sedmimetrové výšky. „Muž při pádu z lešení utrpěl otevřenou zlomeninu dolní končetiny. S ohledem na rozsah poranění a mechanismus úrazu vyžadoval stav pacienta transport na traumacentrum do Liberce. Proto byl na místo události poslán vrtulník,“ popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

Jen co vrtulník dosedl na letiště, vzlétal k dalšímu vážnému úrazu. V 15:41 dostali záchranáři hlášení o nehodě poblíž Hrabačova, kde se Octavie střetla s motocyklem. „ Jako první na místě zraněného motocyklistu ošetřovala  posádka ze základny v Jilemnici. Mezitím na místo přilétl vrtulník, který muže s poraněním hlavy a na řízené ventilaci dopravil na traumacentrum,“ doplnil Stanislav Mackovík.

Štítky Liberec, záchranáři, Škoda Octavia, Hrabačov, Liberecký kraj, Dolní Libchavy, Stanislav Mackovík, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žlutý vrtulník se během nedělního odpoledne nezastavil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.