Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zmizelo vám jízdní kolo? Možná víme, kdo ho ukradl

Ztratilo se vám v posledních měsících jízdní kolo? Možná víme, kdo si ho v nestřeženém okamžiku přivlastnil. Kriminalistům se totiž podařilo objasnit sérii krádeží jízdních kol, kterou má na svědomí osmatřicetiletý recidivista z Liberce. Ten od poloviny loňského listopadu kradl kola po celém Liberci a v Hodkovicích.

„Jízdní kola kradl převážně ze sklepů panelových domů, či chodeb. Do panelových domů se dostával odemčenými vchodovými dveřmi nebo využíval chvíle, kdy nájemníci domu vstupovali či vycházeli z domu a tak měl vstup do domu volný,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

V branži zloděje se muž pohybuje už delší dobu a nenapravil ho ani pobyt za mřížemi. „Ve vězení si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost a v únoru loňského roku byl podmíněně z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn,“ dodala mluvčí.

Zloděj si při krádežích přišel na čtyři jízdní kola v Liberci a dvě v Hodkovicích. Celková škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na necelých 100 tisíc korun. Ke svým krádežím si vybral v Hodkovicích sídliště Podlesí a v případě Liberce kradl v ulici Mlýnská, Kosmonautů, Krkonošská a v ulici Skokanská.

V posledním případě se muž 24. ledna letošního roku pokusil vloupat do řadovky ve Stráži nad Nisou. V ulici Dolní Řadová vypáčil vstupní dveře do domu a z jejich vnitřní strany odcizil klíč a z místa následně utekl.

Teď sklapla past a kriminalistům se zloděje podařilo dopadnout. „Vzhledem k tomu, že muž páchal obdobnou majetkovou trestnou činnost již v minulosti a byl za ni podmínečně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, hrozí mu nyní až pětiletý trest vězení,“ uzavřela Vladimíra Šrýtrová.

Štítky jízdní kolo, Liberec, krádež, Hodkovice (Jívka), dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmizelo vám jízdní kolo? Možná víme, kdo ho ukradl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.