Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zraněného řidiče museli z Citroënu vystříhat hasiči

Dvě jednotky hasičů včera odpoledne zasahovaly u dopravní nehody, která se stala ve Víchové nad Jizerou na hlavním tahu. Citroën Berlingo, uvnitř kterého byl muž se ženou a dvěma dětmi, narazil před pátou hodinou odpolední do rodinného domu. Nehoda byla hasičům z Jilemnice ohlášená přes tísňovou linku 112.

Zatímco ostatní z posádky utrpěli pouze lehčí zranění, řidič zůstal uvnitř vozu zaklíněn a hasiči ho museli doslova vystříhat. "Používali hydraulické vyprošťovací nářadí, a to jak nůžky, rozpínák, tak rozpěrný válec. Aby šlo muže vyprostit, museli hasiči odtáhnout celou palubní desku, pod kterou měl nohy," popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Poté byl řidič předán do péče záchranářů a transportován vrtulníkem do liberecké nemocnice. Komunikace byla po nezbytně nutnou dobu uzavřena, poté byl provoz řízen kyvadlově. "Hasiči zasypali uniklé provozní náplně a po došetření nehody pomohli odtahové službě s naložením vozu," uzavřela mluvčí.

Štítky Citroën, Citroën Berlingo, Jilemnice, Víchová nad Jizerou, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněného řidiče museli z  Citroënu vystříhat hasiči  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.