Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Varhaník z obřadní síně, učitel hudby a zakladatel Experimentálka. Tři osobnosti mají medaili města Liberce

Karel Hájek, Rudolf Mihulka a Petr Vostřák. Tato trojice je od čtvrtka novými držiteli Medaile za zásluhy o rozvoj města v oblasti hudby a kultury.

TIPY NA VÍKEND: Oslavy Ještědu, divadelní fesťák v Bunkru i Ruprechtické slavnosti

Hlavní akcí tohoto víkendu budou bezesporu Oslavy Ještědu. I tak ale na vás čeká řada dalších akcí, kam se můžete vydat.

Pražská se promění v kinosál. Je tu šestý ročník festivalu KI-NO Liberec

Dříve hlavní tepna libereckého života, posledních hodně let ale už především ulice, kterou se jen prochází z horního do dolního centra. Do Pražské ulice se vždy alespoň na víkend snaží přilákat život pořadatelé filmového festivalu KI-NO Liberec,...

Charity bazar by Denisa Pfauserová a Jiří Mádl. Hvězdy otevřely své šatníky pro dobrou věc

Už ve čtvrtek 12. září 2019 se koná charity day v Organze. Patronem charitativního bazaru je herec Jiří Mádl a výtěžek bude věnován organizaci Letní dům, která pomáhá dětem z dětských domovů a Spolku Matyáš podporujícímu rodiny s dětmi se...

Krátké a úderné divadlo se po deseti letech vrací s premiérou

Zítra bude hostit Malé divadlo novou hru souboru Krátké a úderné divadlo. S novým představením přichází parta nadšenců po deseti letech.

Festival Voda Moře Oceány: Zvítězí doba plastová?

Stále aktuálnější problém znečištění oceánů bude hlavním tématem 16. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Voda Moře Oceány, který se koná od 11. do 15. září v Hluboké nad Vltavou. Přinese filmy o přírodě a ekologii, podnětná setkání a také...

Festival Nemlčíme bourá tabu a otvírá téma sexuálního násilí, navíc představí putovní výstavu

Projekt Nemlčíme už několik měsíců odkrývá téma sexuálního násilí formou autentických rozhovorů s obětmi i pachateli sexuálního násilí. A teď přichází autoři s originální putovní výstavou.

TIPY NA ZÁŘÍ: Vyražte na slavnosti do Jablonce nebo oktoberfest na Pláních

Prázdniny jsou u konce, září je ale plné zajímavých kulturních akcí. Liberecká Drbna vám přináší přehled těch nejzajímavějších.

Díla Olbrama Zoubka teď najdete nejen před radnicí ale i v galerii

V městské galerii nyní můžete vidět jedinečná díla sochaře Olbrama Zoubka. Jeho sochy můžete nyní spatřit také před libereckou radnicí.

Katka Říhová vydává první videoklip, vypráví svůj osobní příběh

Tvář TV Nova Katka Říhová vydává na konci léta videoklip Napořád. Text k písni si skládala sama, takže jde o velmi osobní příběh. Píseň je o konci jednoho dlouholetého vztahu a autorem hudby je příznačně Katčin bývalý manžel.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.