Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Kultura

FOTO: Vystoupila ze stínu slavného manžela. Galerie vystavuje dílo světově uznávané výtvarnice Kolářové

Na málo známé koláže a fotografie světově uznávané výtvarnice Běly Kolářové láká Oblastní galerie v Liberci. Podle kurátorky výstavy Marie Klimešové její dílo patří k vrcholům experimentální fotografie.

TIPY NA ČERVENEC: První měsíc prázdnin nabídne Hejnické slavnosti i jazz na náměstí

První prázdninový měsíc je plný kluturních a sportovních akcí. Kam se vydat? Tady máte základní přehled toho nejdůležitějšího, co nás v červenci čeká.

Již po jednadvacáté pomůžou zpěváci benefičním koncertem Noc s hvězdami na zámku Zahrádky

Letos se interpreti opět sejdou první srpnovou sobotu na vyhořelém zámku Zahrádky v Libereckém kraji a budou finančním výtěžkem pomáhat této ohněm zničené historické památce.

Galerie připravila velkou výstavu Josefa Jíry, lidé si mohou k prohlížení obrazů sednout

Uznávaný maloskalský malíř Josef Jíra vystavuje v hlavním výstavním sále liberecké Oblastní galerie. Návštěvníci si mohou více než 70 jeho děl prohlížet i vsedě.

Šaldovo divadlo připravuje světovou premiéru adaptace románu Karolíny Světlé

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci připravuje pro novou divadelní sezonu 12 premiér. Bude to o dvě méně než v uplynulé sezoně, důvodem je modernizace vzduchotechniky a topení v historické budově velkého divadla, které kvůli tomu zůstane zřejmě až do...

Tip pro celou rodinu: Za vysvědčení sleva na knihy

Kam se s dětmi vydat po předání vysvědčení? Někdo jde na zmrzlinu, někdo do kina, někdo zase na oběd. A někdo může zajít do knihkupectví, knihy na prázdniny se budou hodit. Už pravidelně si za vysvědčení připravili slevy v knihkupectví Fryč v...

Český ráj bude na týden rájem literatury, divadla a hudby. Je tu další Šrámkova Sobotka

Třiašedesátá Šrámkova Sobotka proběhne mezi 29. červnem a 6. červencem pod heslem Text a divadlo v dialogu. Těšit se můžete na přednášky a diskuse o divadle a jeho roli ve společnosti, přijede třeba Vladimír Just či Milan Uhde. Novým dramaturgem...

Jablonecká radnice láká na výhledy i obnovené sály

O prázdninách mohou lidé zamířit na stovky míst a třeba se jít podívat i na jabloneckou radnici, kde si prohlédnou nejen opravenou věž, ale i zrekonstruované zasedací sály.

Kam na výlet? Třeba na výstavu filmových kostýmů na Valdštejn

Hrad Valdštejn opět láká na výstavu filmových kostýmů. S výstavou se přenesete do doby husitské. Výstava zároveň připomíná hned dvě kulatá významná výročí.

TIPY NA VÍKEND: Gurmánský zážitek ve Vratislavicích nebo třeba Tatrhy

Tento víkend se děje spousta zajímavých akcí nejen v Liberci, ale i v okolí. Třeba oblíbené Tatrhy se tentokrát konají v Zásadě. Konkrétně v neděli u kaple sv. Prokopa. Ale akcí je mnohem víc, stačí si vybrat.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.