Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Charitativní přehlídka podpoří celorepublikový program Feliti kastruje

Když se spojí Vobchůdek Koza v Mimoni a českolipský atelier DoGala, vznikne úžasná módní přehlídka Když se hodí Koza Do Gala. Výtěžek z přehlídky navíc podpoří dobrou věc.

Hvězdou Valdštejnských slavností bude Aneta Langerová

Tradiční Valdštejnské slavnosti se blíží. Už nyní začal předprodej vícedenních vstupenek. K dostání jsou v Turistickém informačním centru. Nechce se vám platit? Pak si pořiďte dobový kostým a vstup máte zdarma.

Co bude s Liebiegovým palácem? Město zde plánuje komunitní centrum

Město Liberec má v plánu z Liebiegova paláce, kde dřív sídlila Oblastní galerie Liberec, vybudovat Centrum aktivního života. Chcete vědět více? Pak přijďte na veřejné projednání.

TIPY NA VÍKEND: Horkýže slíže, Komáři se ženili nebo bazar vinylů

O víkendu můžete vyrazit třeba do Bedřichova na Den Jizerské magistrály nebo na některý z koncertů. Odpočinout si a zároveň se pobavit můžete i u nějaké pohádky.

Klasika v podobě Il Trovatore se vrací na prkna libereckého divadla

Jedna z nejznámějších oper Giuseppe Verdiho se vrací po dvanácti letech do libereckého divadla F. X. Šaldy. Znovu se tak oživí příběh trubadúra Manrica.

Československá měna slaví sto let, mincovna vyrazila medaili s Aloisem Rašínem

První československý ministr financí Alois Rašín je tváří nové stříbrné pamětní mince, kterou nechala vytvořit Česká mincovna u příležitosti 100. výročí československé měny.

Kresby studentů v nemocnici podporují Tulipánový měsíc zaměřený na onkologicky nemocné

V jablonecké nemocnici v blízkosti zdejší kaple můžete v těchto dnech obdivovat výkresy studentů Střední umělecko-průmyslové školy. Tato díla vznikla v rámci Tulipánového měsíce.

Na obnovu památek jde každoročně více než deset milionů korun

Památky jsou bezesporu důležitou součástí každé kultury. Připomínají historii, vývoj a ani dnes by se na ně nemělo zapomínat. Liberecký kraj do jejich obnovy ročně investuje přes deset milionů korun.

Rána pro fanoušky The Prodigy. Zpěvák skupiny Keith Flint byl dnes nalezen mrtev

Smutná zpráva dnes obletěla svět. Zpěvák a frontman legendární britské skupiny The Prodigy byl dnes nalezen mrtev ve svém domě v Essexu. Flintovi bylo pouhých 49 let. Příčina úmrtí zatím není známá.

Liberec ve filmu: Zagorová zpívala v Pražské, tehdy přes Benešák jezdily tramvaje

Legendární písničku Asi, asi v podání Hany Zagorové zdá prostě každý, že ne? To není možné. Určitě znáte z rádií, muzikálu Mamma Mia nebo oldies party minimálně její originál Honey, Honey od skupiny ABBA. Hana Zagorová nazpívala písničku s českým...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.