Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Nelegál se nakonec v Liberci natáčet bude. Město dá filmařům skoro milion a půl

Příběh drogového dealera a policejního informátora, který se zaplétá s vietnamskou mafií s názvem Nelegál se nakonec v Liberci nejspíš natáčet bude. Rada města schválila podporu pro filmaře, letos a příští rok jim dohromady dá dvakrát sedm set...

TIPY NA VÍKEND: Masopustní veselice po celém kraji i sáňkařský cup

Masopust kam se podíváš. Asi tak bude vypadat tento víkend. Vedle masopustních veselic můžete vytáhnout i sáňky a rohačky a vyrazit na sáňkařský závod.

Česko-polská Cesta skla zavede turisty do Jelení Hory i Nového Boru

Připomenout a oprášit sklářskou tradici v Jelení Hoře a propojit ji se sklářstvím v Čechách by měl mezinárodní projekt Cesta skla.

RECENZE: Kamasi Washington fanouškům naservíroval další epické album

Kamasi Washington je borec… blázen… nebo zkrátka megaloman. Točit tak obsáhlé desky, to se už v dnešním hudebním světě, který čím dál tím víc alba jako taková odsouvá na vedlejší kolej, příliš nevidí. Na 173 minut dlouhý debut Epic navazuje...

VIDEO: Legendární Čtyřlístek letos slaví 50 let. K narozeninám vychází celovečerní film

Legendární český komiks Čtyřlístek letos oslaví 50 let! U příležitosti kulatého výročí vstoupí 4. dubna do kin celovečerní film s názvem Velké dobrodružství Čtyřlístku.

Masopust na Dlaskově statku vyvrcholí popravou

Každoročně je masopust v Dolánkách u Turnova plný zajímavých tradic. Letos proběhne masopust v sobotu 23. února. Na akci každoročně míří tisíce lidí.

Výstava plná vynálezů. V Semilech můžete vidět Petřinovu spirálu, forbesku i hektograf

Vynálezy osmi významných mužů ze Severních Čech můžete nyní obdivovat v semilském muzeu. Jejich přístroje ovlivnily významně nejen českou ale i celosvětovou historii a vědu.

Knihovna tento týden nabídne příběhy z libereckých hospod i pohádky pro děti

Tento týden si mohou návštěvníci liberecké knihovny zpestřit půjčování knížek zajímavým programem pro malé i velké. Mohou se dozvědět něco o libereckých putykách, nebo vzít do knihovny i děti a nechat je tvořit.

Do prestižní soutěže Czech Grand Design se dostaly i dvě firmy z Libereckého kraje

Mezi 88 nominovaných autorů 13. ročníku soutěže Czech Grand Design se dostaly i firmy za našeho regionu - Lasvit a Rautis. Obě společnosti budou soutěžit v kategorii Výrobce roku - Cena design.

TIPY NA VÍKEND: Pašeráckej vejkend, masopust a erotický ples

Zdá se, že tento víkend bude oslavou lyžování a jeho historie. Hned na několika akcích tak budete moci potkat lyžníky v dobovém oblečení a s obrovskými těžkými ski na nohou.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.