Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Proč je naše společnost rozdělená? Do Liberce přijede diskutovat režisér Petr Zelenka

V Knihkupectví Fryč se tentokrát bude diskutovat o knize Naomi Kleinové Ne nestačí, kteá se věnuje tématu rozdělené společnosti a působení prezidenta Trumpa. O knize i rozdělené společnosti pak budou diskutovat režisér Petr Zelenka a sociolog...

Do Čech přicházejí vlci skrze pohoří i literaturu, vznikající kniha mapuje jejich minulost i současnost

O návratu velkých šelem do české krajiny se v poslední době hodně diskutuje. Poodhalit návrat vlků do naší přírody a přiblížit tato zvířata lidem se pokusí i právě vznikající kniha Přicházejí vlci.

TIPY NA VÍKEND: Mýdlový princ, Maškarní ples i zdobení skla

Nemáte ještě plány na dnešek a zítřek. Zde se můžete inspirovat a vyrazit na ples, workshop nebo muzikál.

Natáčení Spidermana přineslo Liberci podle radnice asi 30 milionů

Liberecká radnice odhaduje, že loňské natáčení amerického velkofilmu Spider-Man přineslo stotisícovému městu asi 30 milionů korun. Jsou v tom nejen příjmy radnice, ale i dalších, za ubytování, pronájem služeb a komparz.

Fotbalový klub z Bílého Kostela pořádá ples nejen pro fotbalisty. Proběhne Na Suché

Na jaký ples se tuto plesovou sezónu vydat? Máme pro vás tip - ples nejen pro fotbalisty, který ale fotbalisté pořádají. Konkrétně jde o fotbalový klub z Bílého Kostela a ples se koná 9. února v Pensionu Na Suché.

Film Narušitel se chystá do kin, na premiéru přišly největší hvězdy českého hereckého nebe

Pražské Kino Lucerna se v úterý večer zahalilo do slavnostního hávu. V honosných prostorách se poprvé promítal dlouho očekávaný snímek Narušitel od teprve osmnáctiletého režiséra z Hradce Králové Davida Baldy. Na první projekci zavítala i řada...

Jaký je vztah Čechů k uprchlíkům? Do Liberce přijede ředitel organizace, která jim pomáhá

Uprchlíci, války a my. Takový je podtitul debaty, která proběhne ve čtvrtek v podvečer v Knihkupectví Fryč. Hostem bude ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek.

FOTO: Největší zlaťák Evropy je hotový, od února ho můžete vidět v Císařské konírně

Česká mincovna dokončila výrobu jedinečné 130 kilové zlaté mince pro Českou národní banku. Její výroba přitom nebyla vůbec jednoduchá a trvala několik měsíců. Za pár dní bude vystavena i pro veřejnost.

Je veřejný prostor v Liberci zakletý? Přijďte na debatu k Fryčovi

Přednáška a také diskuse o libereckém veřejném prostoru, takový je program dnešního podvečera v Knihkupectví Fryč. To si akci připravilo ve spolupráci s organizátory studentské soutěže Ještěd f kleci. Začíná se v 18 hodin.

Zamilovali jste si film Vesmírna odysea? Výstava v Oblastní galerii je jím inspirována

Oblastní galerie Lázně v těchto dnech nenabízí pouze výstavu grafika Jana Měřičky, ale také představuje speciální expozici mladé dvojice s názvem 2051:Algorithm, která se zaměřuje na moderní svět a novodobý trend v podobě chytrých telefonů.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.