Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Návštěvu nemocnice vám zpříjemní nové výstavy

Na obrazy místního malíře i náhled do historie láká jablonecká nemocnice. Na chodbě v blízkosti hlavního vchodu si mohou návštěvníci prohlédnout dvě zbrusu nové výstavy.

Tipy na víkend: Workshop Tiffany, pohádky i Zvířátkový ples

Pořádná lyžovačka, sáňkování nebo stavění sněhuláka je v tomhle počasí téměř povinností. Možná ale rádi zamíříte i za kulturou.

Výstava Jana Měřičky Neklid davu proniká do myšlení lidí a zároveň je obrazem dnešní doby

V Oblastní galerii Lázně si můžete od dnešního dne prohlédnout výstavu předního českého grafika Jana Měřičky. Jeho témata sahají od rodiny, přes davy lidí v rozličných situacích, až po rozbouřené moře.

Kraj podpoří obnovu kostela v Jindřichovicích, areálu zámku Vartemberk i poutního areálu

Liberecký kraj věnuje na ohrožené památky přes 4 miliony korun. Nejvíce přispěje na obnovu barokního poutního areálu v Horní Polici a na areál zámku Vartemberk.

Před libereckou radnicí si zítra připomenou Jana Palacha

Zítra uplyne přesně padesát let ode dne, kdy se zapálil student historie Jan Palach. Jeho osud i odhodlání postavit se tehdejšímu režimu si lidé připomenou nejen v Praze, ale také v Liberci.

Ambasáda v Itálii se snaží zabránit zneužití jména Jana Palacha

České velvyslanectví v Itálii je v kontaktu s vedením provincie Verona a snaží se zamezit zneužívání jména Jana Palacha v souvislosti s připravovaným koncertem kapel spojovaných s krajní pravicí. Na twitteru to oznámilo ministerstvo zahraničí....

Na Lemberk dorazí filmaři. Ke vznikajícímu filmu Poslední aristokratka hledají komparzisty

V druhé polovině ledna obsadí zámek Lemberk a jeho okolí filmový štáb. Ten nyní hledá z komparzisty z okolí zámku, kteří budou mít možnost si zahrát v jedinečném humorném příběhu podle stejnojmenného románu Poslední aristokratka.

RECENZE: Robin Hood bere chudým i bohatým. Jejich čas

Legendární spravedlivý lučištník Robin Hood byl proslulý tím, že vždy trefil svůj cíl. Povedlo se to i tvůrcům nového snímku o zbojníkovi z Sherwooodu?

TRAILER: Mladý hradecký režisér David Balda natočil další film. Narušitel přijde do kin již v lednu

Silný a napínavý příběh českého leteckého esa, jeho kamarádů i bezbřehou lásku k létání přináší do kin film Narušitel. Režie se ujal teprve osmnáctiletý umělec z Hradce Králové David Balda, pro kterého je to již druhý celovečerní film. Ve snímku...

TIPY NA VÍKEND: Koncert na Valdštejně, v divadle i na náměstí

Ani tento víkend nebude o akce nouze. Pokud jste lyžaři duší i srdcem, nesmíte chybět na Bedřichovském Night Light Marathonu. Odpočinout si a užít si příjemnou hudbu můžete na některém z koncertů.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.