Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Do Liberce přijíždí více než tři tisíce tanečníků na mistrovství světa

Po celý týden bude Centrum Babylon hostit taneční mistrovství světa WADF World Dance Championship 2018. Do Liberce se tak sjedou nejlepší tanečníci z celého světa.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Fantastická zvířata jsou konečně tady. Další novinkou je německý Balón

Příběh Harryho Pottera baví fanoušky čar a kouzel přes dvacet let a stále má co nabídnout. Důkazem je i pokračování příběhu o kouzelníkovi Mloku Scamanderovi, který zkoumá fantastická zvířata. Tentokrát bude muset čelit i nebezpečnému čaroději...

Restaurování barokního sloupu v Liberci finišuje

Rozsáhlá rekonstrukce barokního kříže u kostela Nalezení sv. Kříže se chýlí ke konci. Dílo z rukou Matyáše Bernarda Brauna si restaurátorské práce zasloužilo a výrazně prokouklo.

Dorazí Metallica, Nirvana i Rammstein. Blíží se Fest Revival 2018

V polovině prosince proběhne v Home Credit Areně ojedinělá akce. Pořadatelé pod Ještěd dovezou revivaly světových hvězd. Lidé se tak mohou těšit třeba na ukrajinskou Nirvanu, nebo na české verze Rammstein a AC/DC.

TIPY NA VÍKEND: Den řemesel, Noc divadel nebo Cocotte Minute

O víkendu si na mnoha místech připomenou události 17. listopadu. Vedle nich ale probíhá i celá řada dalších zajímavých akcí.

Balet libereckého divadla uvede Dickensovu Vánoční koledu

Vánoční koledu připravilo pro předvánoční období Divadlo F.X. Šaldy v Liberci. Baletní podoba známého pohádkového příběhu britského spisovatele Charlese Dickense, který poprvé vyšel před 175 lety, nahradí po pěti sezonách v repertoáru Louskáčka....

Na Benátské zazpívá Karel Gott. Festival odtajnil první jména

Hudební festival Benátská oznámil první jména nadcházejícího ročníku 2019. Na zahajovacím večeru vystoupí Karel Gott. Slavného zpěváka doplní Richard Müller, Chinaski nebo Václav Neckář. Benátská proběhne od 25. do 28. července.

Do Liberce zavítá autor metody RUŠ Karel Nejedlý

V Krajské vědecké knihovně můžete přesně za týden potkat autora metody RUŠ, která pracuje s lidským podvědomím. Karel Nejedlý patří mezi známé terapeuty, a jeho pomoc vyhledaly již stovky lidí.

Zajděte do knihovny, na dnešek je připravená exkurze i návrat do roku 1918

V pochmurných listopadových dnech nabízí Krajská vědecká knihovna v Liberci zajímavý program, při kterém jistě na chladno a nevlídné počasí rychle zapomenete.

Mezinárodní festival Lípa Musica bude hostit slavné sexteto King’s Singers

Na sever Čech dorazí příští rok zahraniční hvězda v podobě The King’s Singers v rámci Mezinárodního hudebního festivalu. Tato skupina oslaví v příštím roce již padesát let.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.